Rastislav Búgel Kultúra

Nástupište 1-12 pripravilo ďalšie podujatie: Predstaví tvorbu dua Zapaska

Hudobnú tvorbu ukrajinskej manželskej dvojice Jany Shpachynskej a Pavla Nechytayloa bude prezentovať koncert, ktorý zorganizoval multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Nástupište 1-12 pripravilo ďalšie podujatie: Predstaví tvorbu dua Zapaska
Zdroj: Dnes24.sk

Manželia vystupujúci pod názvom Zapaska sa topoľčianskemu publiku predstavia vo štvrtok 15. októbra o 20. hodine. „Ide o ukrajinský fenomén, ktorý svojou úprimnosťou a hudobným minimalizmom zaujal v našich končinách už v minulosti. Duo vystúpilo na najväčšom slovenskom festivale Bažant Pohoda, za sebou má aj rozsiahle klubové turné s matadormi slovenskej alternatívy, kapelou Longital, a aktuálne je k videniu ako predkapela na turné Jany Kirschner Moruša Čierna,“ uviedol Július Krištof z Nástupišťa 1–12.

Ako doplnil, ukrajinské duo Zapaska sa na scéne pohybuje od roku 2010 a v ostatných rokoch dokazuje, že skupina vychádzajúca z undergroundu môže patriť medzi najviac koncertujúce ukrajinské kapely v zahraničí. „Vo svojej hudbe radi experimentujú s nástrojmi a zvukmi bez toho, aby sa obmedzovali. Dvojica sa nebráni žiadnym novým skúsenostiam a s radosťou prijíma nové hudobné výzvy. Jana hrá na gitare a spieva, Pavlo beatboxuje a hrá na všetko ostatné,“ doplnil Krištof.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM