Katarína Jankeje Kultúra

Nástupište spustí zaujímavú výstavu: Kresby britského umelca plné hlbokých emócií

V podchode stanice sa môžeme čoskoro tešiť na nevšednú výstavu kresieb britského umelca. O hudbu sa tentokrát postará poľská formácia RSS B0YS.

Ilustračný obrázok k článku Nástupište spustí zaujímavú výstavu: Kresby britského umelca plné hlbokých emócií
Zdroj: Dnes24.sk

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 v piatok 14. augusta o 19:00 hod. vernisážou odštartuje zaujímavú výstavu britského umelca Jamesa Prescotta.

Zmes trpkosti a humoru

Kresby britského výtvarníka Jamesa Prescotta sú ukážkou obdivuhodnej kresliarskej zručnosti, miesia sa v nich myšlienky a pocity, úzkosť a trpkosť s humorom a vtipom. Nie je teda žiadnym prekvapením, že talentovaný mladý absolvent Sheffield Hallam University už svoje diela vystavoval v mnohých galériách v rodnom Anglicku, ako aj v zahraničí. S jeho tvorbou sa už mohli stretnúť i slovenskí diváci na kolektívnych výstavách v Nitrianskej galérii, či v Galérii mesta Topoľčany. Tentokrát sa však na Slovensko vracia so svojou samostatnou výstavou, From Weltschmerz to Wonderment.

Výstava ponúkne nové experimenty

Na nej má publikum možnosť vidieť Prescottove najnovšie práce, z ktorých je zrejmý výrazný odklon od jeho predchádzajúcej tvorby plnej zložitých čierno-bielych perokresieb. Výstava v topoľčianskom Nástupišti 1–12 predstavuje Jamesa Prescotta experimentujúceho s novými materiálmi a technikami, očareného farbami a tvarmi, a prvýkrát vstupujúceho do veľkých formátov. „Vystavené diela pritom zároveň odkrývajú vnútro mladého človeka vyrovnávajúceho sa tak s vlastnou apatiou, melanchóliou či utrpením a vzťahmi s ľuďmi v jeho najbližšom okolí – priateľmi a rodinou,“ objasnil Julo Krištof z Nástupišťa 1–12.

Večer zakončí koncert

Vernisáž bude sprevádzaná koncertom poľskej hudobnej formácie RSS B0YS. Ide o poľské duo s neznámou identitou. Legenda vraví, že sa stretli v Benine, v západnej Afrike. Zahalení v ornamentálnych habitoch a maskách, prinášajú temnú a tajuplnú elektroniku a techno, zachovávajúce si špecifický tanečný charakter. Na svojom konte majú už dva štúdiové albumy a množstvo koncertov. Na Slovensku sa tento rok predstavili i na Visegrad Stage na festivale Pohoda.

Čítajte aj:

Tradičné topoľčianske hody sa blížia: Poznáme kompletný program!

Na čo sa ešte môžete tešiť v druhej polovici prázdnin? Program letného kina v Topoľčanoch

Foto: Nástupište 1–12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM