Katarína Jankeje Kultúra

Nástupište v piatok ožije: Workshop, prednáška i otvorenie špeciálnej výstavy

V piatok bude od rána v podchode stanice rušno. Topoľčanci sa môžu zastaviť buď na zaujímavú prednášku, alebo si večer pozrieť pripravovanú výstavu slovenskej umelkyne Kataríny Hudačinovej, ktorá pri tvorbe využíva jeden z najstarších fotografických princípov.

Ilustračný obrázok k článku Nástupište v piatok ožije: Workshop, prednáška i otvorenie špeciálnej výstavy
Zdroj: Dnes24.sk

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 si pripravilo na piatok, 11. decembra nielen zaujímavú výstavu, ale tematický workshop s prednáškou. Všetko sa začne o 9:00 hod. ráno, workshop pozostáva z interaktívna prednášky o camere obscure, základnom fotografickom princípe, ktorý využíva optický jav, pri ktorom sa odraz svetla prechádzajúci cez miniatúrnu štrbinu premieta do tmavej komory.

Prednáška sa bude zaoberať aj históriou prístroja, rôznymi prístupy k jej využitiu v umení či v architektúre a prehľadom autorov, ktorí pomocou neho tvoria. Workshop zároveň zahŕňa možnosť skúsiť pracovať s reálnou camerou obscurou postavenej priamo v Nástupišti 1–12.

Druhá časť podujatia odštartuje o 19.00 hod. večer. V podchode prebehne komentovaná prehliadka a vernisáž k výstave Upside Down, ktorá oboznámi s tvorbou Katariny Hudačinovej pomocou spomínanej camery obscury. Výstavu je možné prezrieť si až do 29. februára 2016, vstup na podujatie je voľné.

Môže vás zaujímať:

Reprezentačný ples v Topoľčanoch s exkluzívnym hosťom: TOTO všetko nás čaká

Rozprávka Luskáčik v Topoľčanoch: Príbeh, ktorý vyčarí atmosféru Vianoc

Foto: Nástupište 1–12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM