Dávid Hrdý Kultúra

Nastúpte na linku Topoľčany – Sheffield: Nedeľa bude v N1-N12 rušná

Nástupište 1 – 12 v Topoľčanoch si opäť pripravilo pre nás ďalšie zaujímavé podujatie . Už nasledujúca nedeľa sa bude niesť aj v duchu výtvarného umenia. Vernisáž zahraničných výtvarníkov je výsledkom medzinárodnej spolupráce s galériou Bloc Space z Veľkej Británie.

Ilustračný obrázok k článku Nastúpte na linku Topoľčany – Sheffield: Nedeľa bude v N1-N12 rušná
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt Pravidelná linka Topoľčany – Sheffield je vyústením dlhodobej spolupráce N1–12 a galérie Bloc Space. Hlavným poslaním je vytvorenie živej medzinárodnej platformy pre mladých začínajúcich umelcov z oboch krajín. Súbežným cieľom je aj výmena poznatkov a skúseností a aktívna prezentácia súčasného slovenského umenia vo Veľkej Británií a naopak.Projekt podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky v rámci programu Pro Slovakia.

Súčasťou podujatia bude vernisáž , kde svoje diela predstaví šesť britských výtvarníčok. Atmosféru bude dotvárať aj hudobná časť večera. Tú bude prezentovať elektronicko – akustická formácia Ritornell z Rakúska. Na živo predstaví svoj nový album Aquarium eyes, ktorý sa stretol s výbornými ohlasmi kritikov,médií i poslucháčov a vyslúžil si uznanie od umelcov akými sú Gilles Peterson (BBC) či Peter Kruder (G-stone). Začiatok vernisáže bude v nedeľu 14. júla o 18:00 hodine.

Foto:N1–12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM