Kultúra

Nenechajte si ujsť: Nástupište 1-12 s ďalšou zaujímavou výstavou

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v Topoľčanoch predstaví tvorbu maliarky Kristíny Kandrikovej. Výstava s názvom Otvorená premenlivosť bude sprístupnená 30. júna.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť: Nástupište 1-12 s ďalšou zaujímavou výstavou
Zdroj: Dnes24.sk

Autorka tvorí diela pre výstavu priamo v objekte Nástupišťa 1–12, teda v podchode topoľčianskej autobusovej stanice. „Už viac ako týždeň necháva okoloidúcich nahliadnuť do procesu svojej tvorby. Priamo vo frekventovanom verejnom priestore sa Kandriková snaží svoj dočasný ateliér vnímať aj ako finálne, sprístupnené miesto, do ktorého inštaluje relatívne dokončené diela,“ uviedol Július Krištof z Nástupišťa 1–12.

Ako doplnil, autorka proces tvorby nesmeruje k vzniku jednotnej maľby, ale rozkladá ju na jednotlivé vrstvy. „Ohraničenia architektúry, ktorou je v otvorenom ateliéri obklopená, používa ako podklad pre vznik priehľadov vytváraných z akrylovej farby a duvilaxu. Nanesené vrstvy následne odlupuje z igelitového podkladu a spolu s menšími priestorovými objektmi ich inštaluje na mieste ich vzniku,“ vysvetlil Krištof.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM