Katarína Jankeje Rôzne

Nenechajte si ujsť zaujímavé podujatie: Odhaľte tajomný svet nebezpečných pirátov

Tajuplný, nebezpečný, no i lákavý život pirátov. To je témou podujatia Ostrov pokladov, ktoré si pre všetkých pripravilo Tríbečské múzeum v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť zaujímavé podujatie: Odhaľte tajomný svet nebezpečných pirátov
Foto: Katarína Oravská

Kto boli piráti? Koho prepadávali? Na akých lodiach sa plavili? Žijú piráti aj v dnešných časoch? Na tieto, ale aj ďalšie otázky dostanete odpoveď, ak navštívite podujatie Ostrov pokladov, ktoré si pre záujemcov pripravilo známe Tríbečské múzeum v Topoľčanoch.

„Dozviete sa zaujímavosti z histórie námorného pirátstva známeho už od staroveku, ktorého najväčšia sláva začala po objavení Ameriky s rozvojom obchodu. Získate prehľad o živote dobrodruhov – pirátov, o tom, čo potrebovali vedieť, aby sa vedeli dobre orientovať a prežiť na mori,“ uvádzajú pracovníci múzea.

V tvorivej časti si návštevníci budú môcť zostrojiť maketu pirátskej lode, z kamaráta alebo spolužiaka spraviť pravého piráta, vytvoriť mapky k pokladu a vyrobiť truhličky na úschovu svojich cenností. Kolektívnu návštevu podujatia je potrebné vopred dohodnúť na t. č. 038/5323253 alebo na e-mailovej adrese: mpedagog@tribecskemuzeum.sk.Treba sa však poponáhľať, prezenčné podujatie potrvá iba do konca októbra.

Môže vás zaujímať:

Topoľčianska hudobná jeseň je tu: Tradičné podujatie otvorí medzinárodný koncert

Povesť o Topoľčianskom hrade a Ľudmile očarila filmárov: Láska, intrigy a životná tragédia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM