Katarína Jankeje Hádzaná

Nervy až do úplného konca: Hádzanári postupujú v Pohári EHF!

Naši chlapci v sobotu naozaj zabojovali. Vďaka bodom z remízy postupujú do druhého kola Pohára EHF.

Ilustračný obrázok k článku Nervy až do úplného konca: Hádzanári postupujú v Pohári EHF!
Zdroj: YouTube.com

Až 820 divákov si prišlo v sobotu pozrieť zápas medzi HK Topoľčany a holandským HV Kras/Volendam. Po výhre 32:29 v prvom dueli, ktorý sa odohral na palubovke súpera, remizovali naši chlapci v 1. kvalifikačnom kole Pohára EHF doma s holandským súperom 23:23. Hralo sa v Partizánskom, keďže topoľčianska hala nespĺňa kritériá EHF.

Zapli sme až v druhej polovici

Hádzanári síce išli do zápasu s trojgólovým náskokom, prvý polčas ale absolútne nezvládli. V 10. minúte prehrávali 3:5, od stavu 8:9 potom inkasovali päťkrát za sebou a súper sa dostal do hrozivého náskoku 8:14. Ešte v polčasovej prestávke bol postupujúcim tímom Volendam, keď viedol o päť gólov. Až po zmene strán chlapci zapli na vyššie obrátky a manko postupne sťahovali. V 43. minúte to bolo už iba 16:18 z pohľadu našich, deväť minút pred koncom sa domácim podarilo vyrovnať na 21:21. V závere to bola „ťahanica“ o každý gól, naši ale nakoniec uhrali postupovú remízu.

Rozhodlo srdiečko

Že išlo o naozaj náročné stretnutie do poslednej minúty potvrdzujú slová i Ivana Pompoša, trénera Topoľčian: „Čakal som ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Dve tretiny mužstva ešte nezažili takýto duel, kde išlo o tak veľa. To sa odzrkadlilo najmä na začiatku, keď sme boli nedisciplinovaní a nekoncentrovaní. Hráči akoby mali v hlavách trojgólový náskok z Holandska, ale v hádzanej tri-štyri góly nič neznamenajú. Súper sa na nás veľmi dobre pripravil, navyše sme nevyužili vyložené šance a do kabín sme išli s mínus piatimi gólmi. V druhom polčase slúži ku cti celého mužstva, že zabojovalo a dokázalo zmazať manko. Jednoznačne rozhodlo srdiečko, ktorým sme dokázali uhrať remízu. Tešíme sa na druhé kolo, opäť do Holandska.“

V 2. kvalifikačnom kole sa Topoľčany stretnú s ďalším holandským klubom Targos Bevo HC, ktorý neuspel v kvalifikácii o Ligu majstrov. Zápasy sú na programe 11./12. a 18./19. októbra, prvé stretnutie odohráme doma.

HK Agro Topoľčany – HV Kras/Volendam 23:23 (10:15)

Najviac gólov: Polakovič 6, Kucharik 5, Kľačanský 4/1 – Beemsterboer a Coesel po 5.

Pozrite si tie najdôležitejšie momenty, ako aj vyjadrenie trénera a hráčov vo videu!

Foto: Youtube

Video: Anton Kondrla

Topoľčany – Volendam 23:23
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM