Katarína Jankeje Šport

Nervy do úplného konca: O výhre Topoľčian rozhodlo až predĺženie!

Až predĺženie rozhodlo o víťazovi stredajšieho zápasu, v ktorom naši chlapci hostili klub Detvy. Nervy stáli za to, hokejisti vyhrali nad favoritom stretnutia aj zásluhou nových posíl v tíme.

Ilustračný obrázok k článku Nervy do úplného konca: O výhre Topoľčian rozhodlo až predĺženie!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu privítali Topoľčany na domácej pôde kvalitnú Detvu. Hosťom patril úvod hry, skvelo sa však predviedol brankár Jozef Račko v jeho prémiovom zápase za Žochárov. Aj napriek dobrej obrane, tlak Detvy vyústil gólom do šatne v 20. minúte. Začiatok druhej tretiny patril opäť súperovi, už v 22. minúte zvýšil na 2:0 Parkhouse. Rýchla „facka“ našich chlapcov prebrala, začali opäť korčuľovať a útočiť, viaceré šance z presilových hier sme bohužiaľ nevyužili. V 30. minúte sa domáci priblížili súperovi o gól zásluhou presnej strely Káčera, na prestávku sa tak išlo za stavu 1:2 z pohľadu Topoľčian.

Tretia časť hry bola pre divákov najzaujímavejšia. V 41. minúte trafil bránu Detvy Káčer a o 4 minúty neskôr skóroval v presilovej hre Bikbulatov, pre ktorého to bola premiéra v topoľčianskom drese. Riadny hrací čas skončil nakoniec remízou 4:4, rozhodnúť muselo až predĺženie. V ňom sa opäť zaskvela nová posila, Bikbulatov svojím druhým gólom v zápase zabezpečil výhru Topoľčian 5:4.

Zverenci trénera Svatopluka Kosíka sa v priebežnom hodnotení nachádzajú na 9. mieste, v piatok sa pobijú o cenné body na východe, na svojom ľade ich privíta Prešov.

HC TOPOĽČANY – HC 07 Detva 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) po predĺžení

Góly: 30. Káčer (Guričan, Fusek), 41. Hurtaj (Káčer, Guričan), 45. Bikbulatov (Chromý), 57. Guričan (Káčer, Chlapovič), 64. Bikbulatov (Dobrý) – 20. Hataš (Mačkovič, Petro), 22. Parkhouse (Graham, Sládok), 53. Metcalfe (Parkhouse, Fekiač P.), 58. Parkhouse (Kanaet, Graham)

Pozrite si zostrih zápasu vo videu!

Foto: ilustračné

Video: Anton Kondrla

Topoľčany - Detva 5:4
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM