Marcel Páleš Samospráva

Nitriansky kraj volí naďalej bezproblémovo: Ľudí ale veľa nechodí

Aj v Nitrianskom kraji sa dnes rozhoduje o voľbe nového predsedu Vyššieho územného celku. V 2. kole sa stretajú Milan Belica (46,87 % hlasov v 1. kole) a Tomáš Galbavý (37,34 %). Voliť prichádzajú skôr staršie ročníky.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj volí naďalej bezproblémovo: Ľudí ale veľa nechodí
Zdroj: TASR

Volebná komisia Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) zatiaľ neeviduje žiadne podnety v súvislosti s druhým kolom volieb predsedu kraja. Priebeh volieb je pokojný a bezproblémový, informovala predsedníčka volebnej komisie NSK Renáta Klučárová. Jednotlivé okrskové volebné komisie potvrdili, že účasť sa pohybuje približne na úrovni prvého kola volieb. Svoje volebné právo využívajú skôr staršie ročníky.

Voličom na prípadné otázky o sobotňajšom druhom kole krajských volieb odpovedia až do skončenia hlasovania na infolinke ministerstva vnútra. Na telefónne čísla 02/ 4859 2312 a 02/ 4859 2313 sa dá volať do 22:00.

Všade musia byť volebné miestnosti otvorené do 22:00. Ústredná volebná komisia upozorňuje, že až do skončenia hlasovania (do 22:00) platí moratórium a je zakázané akékoľvek informovanie v prospech aj neprospech kandidátov.

  • Global24, webnoviny, tasr
  • Foto: ilustračné
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM