Katarína Jankeje Hádzaná

Nominácia na kvalifikačné zápasy Majstrovstiev Európy známa: V zostave aj traja naši hádzanári!

Je rozhodnuté. Slovenskej reprezentácií mužov v úvodných kvalifikačných dueloch na Majstrovstvá Európy pomôžu aj traja hádzanári z Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Nominácia na kvalifikačné zápasy Majstrovstiev Európy známa: V zostave aj traja naši hádzanári!
Foto: Zuzana Jakubičková

Pivoti Martin Slaninka, Boris Sivák a krídlo Martin Briatka. Toto sú mená troch hádzanárov z nášho mužsta HK AGRO, ktorí sa predstavia v úvodných dvoch zápasoch reprezentácie v rámci kvalifikácie na Majstrovstvá Európy 2016. Chlapci si v 3. skupine najskôr zahrajú 29. októbra v Koperi so Slovinskom a 1. novembra privítajú v bratislavskej Hant aréne Švédov. „Dá sa povedať, že sme pristúpili k istému omladzovaniu kádra. Väčšina hráčov, ktorých som nenominoval, sa neobjavovala na viacerých zrazoch už ani na jar a aj bez nich dokázalo mužstvo hrať slušnú hádzanú. Príležitosť si zaslúžia dostať ďalší, ktorí hrajú v dobrých súťažiach,“ vysvetlil tréner Zoltán Heister.

Ten si z úvodných dvoch duelov želá aspoň jedno víťazstvo: „Musíme bodovať. Ak chceme pomýšľať na postup zo skupiny, tak minimálne doma nesmieme rozdávať body.“ Európsky šampionát 2016 sa uskutoční v Poľsku. Postup si zabezpečia z každej skupiny po dva tímy plus najlepší z tretích miest. Okrem Slovenskej republiky, Slovinska a Švédka je účastníkom 3. skupiny aj Lotyšsko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM