Rastislav Búgel Správy Samospráva

NSK chce zrekonštruovať železničný most v Topoľčanoch: Je najdlhším v správe kraja

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje rekonštrukciu mosta, ktorý vedie v Topoľčanoch ponad železničnú trať.

Ilustračný obrázok k článku NSK chce zrekonštruovať železničný most v Topoľčanoch: Je najdlhším v správe kraja
Zdroj: TASR

Most leží na ceste II/499 a so svojou dĺžkou takmer 270 metrov je najdlhším mostom v správe NSK. Ako pripomenul riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, most bol postavený v roku 1982 ako štvorpruhová komunikácia, ktorá patrí v Topoľčanoch k hlavným dopravným tepnám.

Technický stav mosta sa už niekoľko rokov zhoršuje. “Počas prehliadky v roku 2014 bol v rámci sedemmiestnej stupnice ohodnotený stupňom päť, čo znamená, že jeho stav sa z uspokojivého zmenil na zlý. V januári 2015 bola vypracovaná diagnostika a technický posudok mosta, na tomto základe bola vypracovaná projektová dokumentácia na jeho rekonštrukciu,” vysvetlil Guťan.

Celkové náklady na opravu mosta sú v rámci projektovej dokumentácie stanovené na 1,5 milióna eur. V rámci stavebných prác sa vymení kryt vozovky, zrekonštruuje sa odvodňovací systém mosta, ošetria sa ložiská mostných záverov a opravia sa dilatačné zariadenia. “Aby sme ušetrili peniaze, tak nátery zvodidiel a ďalšie menej náročné práce vykoná naša regionálna správa a údržba ciest,” dodal Guťan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM