Katarína Jankeje Rôzne

OBRAZOM: Bošianska vareška pritiahla všetky vekové generácie!

V sobotu sa obcou Bošany šírila skvelá voňa polievok v rámci gurmánskej súťaže. Pri prezerení množstva fotografií zaručene vyhladnete.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bošianska vareška pritiahla všetky vekové generácie!
Zdroj: Dnes24.sk

Druhá októbrová sobota v Bošanoch sa niesla v duchu gurmánskej súťaže vo varení tradičných polievok. Súťažiaci mali možnosť ukázať svoje umenie a pripravili gulášovú, fazuľovú, držkovú polievku ale aj netradičný boršč. Omamná vôňa, dobrá nálada, ľudová hudba i spev prilákal zvedavcov z obce či zo širšieho okolia. Organizátorom sa prihlásilo osem súťažiacich tímov, ktorí kuchtili podľa vlastných receptov. Poobedňajšia časť akcie patrila odbornej porote, ktorá určila konečné umiestnenie. 1. miesto získalo družstvo Agantúra za guláš, druhé získali Krásky od kotla za fazuľovú polievku a tretí skončil tím Karaván – pripravou boršču. Pred kultúrnym domom v Bošanoch sa deti mohli zabávať na skákacom hrade, pripravené bolo aj maľovanie na tvár, tvorivé dielne, cukrová vata a nechýbali ani ľudoví remeselníci. Všetkých návštevníkov zabávala hudobná skupina z Topoľčian Funny boys a podvečer sa losovala bohatá tombola.

„Kulinárska súťaž sa nám vydarila, prišlo veľa ľudí a detí čo poteší a zároveň zaväzuje. Snažili sme sa pripraviť program pre celé rodiny a nie len pre určitú komunitu. Ocenené boli všetky družstvá, pretože si vážime úsilie s prípravou jednotlivých surovín. Pre nás bolo ocenením vynikajúca zábava, úsmevy a radosť. Spoločnou prioritou je realizovať tradičné podujatia pre občanov a podporovať rozvoj občianskych aktivít,“ povedal Ivan Valko, predseda občianskeho združenia Bošany –Naša obec.

Foto: Mirka Mikušíková

Bošianska vareška
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM