Katarína Jankeje Rôzne

OBRAZOM: Topoľčiansky kreatívny piknik potešil, roztancoval i pomohol!

Máme za sebou druhé pokračovanie Kreatívneho pikniku, za ktorým stojí trojica šikovných a talentovaných slečien z Topoľčian. Pozrite sa, ako to v priestoroch internátu v nedeľu žilo.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Topoľčiansky kreatívny piknik potešil, roztancoval i pomohol!
Zdroj: Dnes24.sk

Známy internát Vansová v nedeľu popoudní hostil jesenné vydanie Kreatívneho pikniku. Za myšlienkou spojiť kreatívnych ľudí, hudbu, tanec a dobrú náladu stoja tri mladé baby a jeden šikovný chalan. Všetci sú, ako inak, z Topoľčian. „Po prvom úspešnom pikniku sme sa rozhodli spraviť druhý ešte skôr, ako sme pôvodne plánovali, keďže ľudia nám často písali, že kedy bude ďalší a že sa tešia na ďalšie pikniky. Tentokrát sme už museli zháňať sponzorov, keďže sme s tým mali spojené oveľa vyššie náklady ako vtedy na Margarétke,“ prezradila nám Evka Alakšová, jedna z organizátoriek.

Tisícka návštevníkov

Organizátorky boli na druhé pokračovanie pripravené. Ako pokračuje Evka: „Boli sme pripravení na dav ľudí, takže ten počet nás už nezaskočil, od jednej poobede do nejakej pol ôsmej večer sa tam mohlo pomotať okolo 700–1000 ľudí. Teraz sme to mali pekne podelené, zvlášť bol detský kútik, kde bolo maľovanie na tváričky, dva workshopy – jeden bol o navliekaní náramkov a druhý o maľovanie na textil. Príjemne nás prekvapil počet predávajúcich handmade výrobcov, bolo ich až 30.

Hudba, tanec, charita

Okrem zdravého a chutného občerstvenia, podujatie prinieslo aj množstvo živej hudby. Len kvôli pikniku sa spojila Veronika Medová a Lukáš Lipovský, živý koncert odohrala aj skupina TRYAMERA a hudobníci Joe Hajšo a Jana Čonková z Trenčína. „Svoje umenie predviedli breakdance chalani z formácie HeroeS, v ktorej tancuje dokonca aj majster sveta v jednej z breakdancových kategórií, veľký úspech malo vystúpenie Aďky Vančová z Trenčína aj s jej psíkmi z útulku, ukázali nám perfektné triky. Pre návštevníkov sme si pripravili aj menšie prekvapenie v podobe jamovačky. Filip, Mirec, Soja nám hrali, Momo spievala a Veronika do toho krútila svietiacími poikami. Krásna bodka programu,“ neskrýva nadšenie šikovná organizátorka.

Peniaze pôjdu na oblečenie a jedlo

Na pikniku sa okrem zábavy a relaxu aj pomáhalo. “127,56 eur – túto neskutočnú sumu sme spočítali zo všetkých príspevkov z kasičiek (workshopy, čajovňa, jedlo,facepainting) a taktiež aj peniažky z tomboly a vyšlo nám toto fantastické číslo. Za takú krásnu sumu nakúpime dostatok potravín na kotlík kapustnice , teplého čaju a ešte nám zostane na veľmi veľa oblečenia zo sekáčov. Naši spoluobčania bez domova sa určite potešia,” dodáva na záver Evka.

Pozrite si množstvo fotografií a videí v našej galérií!

Foto: redakcia, Klaudia Kluková

Kreatívny piknik vol. II.
35
Galéria
Kreatívny piknik vol. II. video
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM