Katarína Jankeje Rôzne

OBRAZOM: Zóna bez peňazí sa vydarila, zvýšili kopy oblečenia!

Zaujímavá akcia bez peňazí a kreditiek neobišla ani Topoľčany. V podchode Autobusovej stanice sa vystriedalo kopec ľudí, ktorí niečo doniesli a naopak niečo iné zobrali so sebou domov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Zóna bez peňazí sa vydarila, zvýšili kopy oblečenia!
Zdroj: Dnes24.sk

Zóna bez peňazí sa v Topoľčanoch vydarila. Popri výmene sa návštevníci mohli započúvať do koncertu kapely TRYAMERA či pozrieť niekoľko zaujímavých filmov. Aj napriek zime do Nástupišťa 1–12 prišlo množstvo ľudí s funkčnými vecami, ktoré už viac nepotrebujú. „Celkom sme sa tejto akcie obávali, pretože sme nevedeli, koľko ľudí máme očakávať a tiež aj kvôli tej zime, ktorú v podchode máme. Nakoniec sme to zvládli,“ prezradila na Evka, jedna z organizátoriek.

Každý si našiel to svoje

Ako ďalej pokračuje Evka, ľudí zaujímalo oblečenie, topánky či dokonca bylinky: „Prišlo veľa ľudí, dokonca až nad naše očakávania a myslím, že všetci si tam našli niečo svoje. Či už oblečenie, knižky, topánky, hračky, kabelky, ale aj nejaké to elektro, kompóty, bylinky, čokoládky. Niekomu zase chutil náš jablkovo-škoricový koláčik či masala čaj a varené víno. Teraz už „len“ roztriediť veci, ktoré nám zostali a posunúť ich ďalej.

Zvyšné oblečenie bude rozdané

Organizátorské kvarteto, ktoré okrem iného stojí aj za úspešnými Kreatívnymi piknikmi, má už jasnú predstavu čo s prebytočnými vecami. Spolu s teplou kapustnicou bude donesené oblečenie, ktoré si nik nezobral domov, ponúkané v rámci akcie Vianoce pre všetkých. „V sobotu doobeda, presnejšie 13.decembra od 9:00 do 12:00 hodiny budeme v Galérii mesta Topoľčany mať „Štedrý deň“. V teple Galérie bude na návštevníkov čakať čajík a vianočná vegánska kapustnica a pre tých sociálne slabších aj oblečenie, ktoré si budú môcť zobrať ako darček. Keďže si myslíme, že nemajú veľa šancí užiť si kultúrne podujatia, zahrajú pre všetkých akustické koncerty naši kamaráti,“ dodala na záver Evka.

Pozrite si ako to vyzeralo na Zóne bez peňazí v Topoľčanoch!

Foto: Klaudia Kluková

Zóna bez peňazí bola v Topoľčanoch špeciálna: Precvičili si jogu či zaspievali n
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM