Dávid Hrdý Rôzne

Oddychová zóna Margarétka: Ako sa z bývalých polí stalo skvelé miesto relaxu

Margarétka. Toto slovo si môžeme spojiť so ženským menom alebo kvetom. No v Topoľčanoch je symbolom oddychu, slnka a zábavy. Oddychová zóna „Margarétka“ sa stala obľúbeným miestom obyvateľov Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Oddychová zóna Margarétka: Ako sa z bývalých polí stalo skvelé miesto relaxu
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Na svoje si prídu všetci

Za relatívne krátky čas si Margarétku obľúbilo mnoho Topoľčancov. Mamičky s deťmi aj celé rodiny nielen zo sídliska Juh majú možnosť využívať toto miesto pre trávenie voľného času. Pre deti je určené detské ihrisko s mnohými atrakciami. Na svoje si prídu skateboardisti, korčuliari alebo streeballisti. Posedieť si môžete pri dobrej káve či pivku, pre priaznivcov grilovačky sú vystavané samostatné grily. Skrátka, dokonalé miesto pre letný relax.

Zmena k lepšiemu

Ak si spomenieme na dávnejšiu minulosť, je až neuveriteľné ako sa táto lokalita zmenila. Kedysi sme pri prechádzke k rieke Nitre prechádzali rolami určenými pre poľnohospodárske účely. Rástlo na nich hocičo. Dnes na nich stoja nové byty, detské ihriská a Margarétka. Dá sa povedať, že zmena je to veľmi pozitívna. Vybrali sme sa na menší prieskum a opýtali sa niektorých návštevníkov ako hodnotia Margarétku oni a čo by chceli zmeniť.

Ivana (29): „Je tu tiché prostredie a bez áut. Privítala by som väčšie pieskovisko a výhodou je aj kamerový systém.“

Janka (28): „Je to dobré, pretože v okolí nič takéto nie je. Sme tu každý deň. Možno by bolo lepšie ak by tu bolo viac lavičiek, tieňa a väčšia plocha.“

Alexandra (28): „ Ohromné niečo! Lepšie by bolo ale viac hojdačiek a väčšia kapacita. Negatívny je aj občasný neporiadok.“

Mladé mamičky potešíme, pretože mesto plánuje ďalšie zveľaďovanie Margarétky. Na tento rok vyčlenilo 20 tisíc eur na jej revitalizáciu. Páska natiahnutá pozdĺž chodníka , ktorá nás informovala o vykonanom postreku je začiatok výsadby novej zelene. Navyše zámerom mesta je aj ďalšie budovanie oddychových zón tohto typu pre obyvateľov Topoľčian.

Margarétka
5
Galéria
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM