Dávid Hrdý Krimi

Pátranie po Dávidovi (15) sa skončilo: Už vieme, prečo utekal až do Rakúska!

Naháňačka polície a Dávida sa skončila. Po dlhom pátraní sa ho podarilo vystopovať v Insbrucku kde ho zadržala rakúska polícia. Dávid je už doma a vypočutý bol už aj slovenskými policajtmi.

Ilustračný obrázok k článku Pátranie po Dávidovi (15) sa skončilo: Už vieme, prečo utekal až do Rakúska!
Zdroj: Dnes24.sk

Dávid bol hľadaný od 2. septembra. Ani po rozsiahlych pátracích akciách sa ho však nepodarilo nájsť. Minulý týždeň si ho na diaľničnom odpočívadle v Salzburgu všimla rakúska polícia a následne bol umiestnený do sociálneho zariadenia pre mladistvých. Odtiaľ si ho mali prísť vyzdvihnúť jeho rodičia. No opäť ušiel.

Ako sa dostal do Rakúska?

Včera bol znovu nájdený. Tentokrát v Insbrucku. Dávid je už na Slovensku a bol už vypočutý slovenskou políciou. Ako sa však dostal až do Rakúska? „Po úteku zo zubnej ambulancie v Solčanoch prešiel pešo desiatky kilometrov a nakoniec nastúpil vo Veľkých Bieliciach (okres Partizánske) do vlaku smerom do Bratislavy a odtiaľ pokračoval do Viedne. Ďalej cestoval stopom do Salzburgu a Innsbrucku, kde jeho plány znovu skrížila polícia“, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Renáta Čuháková.

Pri svojom úteku mal pri sebe hotovosť, z ktorej žil a taktiež vedel o rozruchu, ktorý vyvolalo jeho zmiznutie. „Po ceste sa dohováral po anglicky a žil z peňazí ktoré mal pri sebe. Prostredníctvom Wi-Fi pripojenia sa dokonca dostal aj k správam o pátraní po ňom, napriek tomu bol však rozhodnutý unikať ďalej“, pokračovala Čuháková.

Prečo utiekol?

Po vypočutí slovenskou políciou ako dôvod Dávid uviedol strach so zubného ošetrenia.“Po príchode na Slovensko bol Dávid vypočutý topoľčianskou políciou. Ako motív svojho úteku uviedol strach zo zubného lekára. Napriek tomu, že líce mu samovoľne odpuchlo a zub nebolel, sa ku strachu zo zubára pridal aj strach z návratu domov. Policajti však nezistili, že by bolo chlapcovi pred útekom ubližované, alebo by bol šikanovaný“, informovala o motíve chlapcovho úteku Renáta Čuháková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM