Katarína Jankeje Rôzne

Perla Juhu tŕňom v oku mesta: Čo na objekt hovoria Topoľčanci?

Známy bufet na sídlisku Juh mal byť podľa nariadenia mesta z minulého roku už dávno odstránený, to sa však nestalo. Majiteľ sa namiesto toho snaží o ponechanie Perly na svojom mieste, žiadosť sa bude prerokúvať aj v stredu na zasadnutí poslancov. Čo si však myslia Topoľčanci?

Ilustračný obrázok k článku Perla Juhu tŕňom v oku mesta: Čo na objekt hovoria Topoľčanci?
Zdroj: Dnes24.sk

Bufet Perla Juhu je jednou z najdiskutova­nejších tém nášho mesta. O jeho odstránení rozhodlo zastupiteľstvo ešte v minulom roku, pričom majiteľ mal opustiť pozemky k 31. decembru 2014. To sa ale nestalo. Viac o situácií sa dočítate v našom článku: Perla Juhu stojí ďalej: Objekt mal však zmiznúť do konca roka! Majiteľ sa však nevzdáva, už v stredu sa bude na mestskom zastupiteľstve prerokúvať jeho žiadosť o ponechanie bufetu na pozemkoch mesta, na pretras príde i petícia obyvateľov Topoľčian s rovnakou požiadavkou.

Tešili sa predčasne

Názor na perlu sídliska majú Topoľčanci rôzny, niektorým neprekáža, iní vidia jediné východisko v jej odstránení. „My sme sa už tešili, že od nového roka sa tu nebudú hneď zrána schádzať tradiční štamgasti. A úplne zbytočne. Vidieť, že dnes si môže každý robiť čo chce,“ povedala nám Janka, obyvateľka priľahlého paneláku. Podobne sa k celému problému stavia aj dôchodkyňa Alžbeta: „Tá ohava kazí vzhľad celého sídliska. Keby ju mesto už konečne odstránilo, mohla sa tu vysadiť nejaké zeleň, trochu to tu skultúrniť,“ myslí si dôchodkyňa.

Ide o pozemky?

Perla Juhu nie je problém, sú to pozemky pod objektom. Aj takýto pohľad na vec majú niektorí obyvatelia mesta. „Nie je tajomstvo, že na daný pozemok si robí zálusk niekto iný, majiteľ má smolu, že bufet má práve na nich, ja len dúfam, že keď tu bude stáť ďalšia herňa, ľudia si uvedomia, že naša perla bola vlastne super,“ vyjadril sa Andrej, obyvateľ sídliska.

O všetkom by sa malo rozhodnúť už v túto stredu, kedy zasadne mestské zastupiteľstvo. O výsledku vás budeme informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM