Aktualizované Tímea Kamenická Krimi

Plamene bolo vidieť zďaleka: Požiar zachvátil viničný dom!

Hasiči boli opäť v akcii. Zasahovali pri požiari, kde plamene šľahali do niekoľko metrovej výšky.

Ilustračný obrázok k článku Plamene bolo vidieť zďaleka: Požiar zachvátil viničný dom!
Foto: Rastislav Búgel

„30.11.2015 došlo z doposiaľ nezistených príčin k požiaru viničného domu. Polícia skutok eviduje ako priestupok proti majetku. Presná výška škody doposiaľ nebola vyčíslená,“ informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ako informovala polícia, požiar vypukol v obci Nová Ves nad Žitavou (okres Nitra).

Podľa TV JOJ šľahali plamene do výšky niekoľkých metrov a bolo ich vidieť už zďaleka. Ako informuje hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ Nitra Viliam Pánsky, na likvidáciu požiaru boli z hasičskej stanice Vráble vyslané dve cisterny s celkovo šiestimi hasičmi. „Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že celá chatka je v plameňoch a strecha a steny sú už zrútené na zemi. Veliteľ zásahu si vyžiadal prostredníctvom operačného strediska IZS ďalšiu cisternu zo Zlatých Moraviec,“ povedal Viliam Pánsky.

Ako prezradil hovorca, na likvidáciu požiaru bol nasadený jeden lafetový prúd a dva vysokotlakové prúdy. Jeden vysokotlakový prúd bol súčasne použitý na ochranu – ochladzovanie ďalšej chatky vzdialenej približne 10 metrov. Po ukončení hasiacich prác hasiči postupne rozhrabávali zhorenisko s cieľom zistiť, či sa v ňom nenachádza zhorená osoba. Celý zásah trval cca 3 hodiny. K zraneniu ani usmrteniu osôb nedošlo. „Ako príčina vzniku požiaru bola stanovená nedbalosť a neopatrnosť dospelých,“ povedal Viliam Pánsky.

Foto: KR HaZZ v Nitre

Zdroj: DNES24/ TV JOJ

Foto: ilustračné

Plamene bolo vidieť zďaleka: Požiar zachvátil viničný dom!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM