Dávid Hrdý Futbal

Po presvedčivom výkone opäť vyhrali: MFK Topoľčany zdolali Petržalku

Topoľčianski futbalisti potvrdili svoju pozíciu papierového favorita. Zvíťazili na ihrisku Petržalky a pripísali si na svoje konto ďalšie tri body.

Ilustračný obrázok k článku Po presvedčivom výkone opäť vyhrali: MFK Topoľčany zdolali Petržalku
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý polčas sa vyznačoval najmä takticky z oboch strán. Domáci si vytvorili tri šance na skórovanie. Väčšina hry sa presunula na stred ihriska. Topoľčany viackrát ohrozovali súperovu bránku svojimi brejkmi. Druhý polčas bol veľmi disciplinovaný z pohľadu hráčov MFK Topoľčany. Aj napriek tomu v 56. minúte Šnirc fauloval v pokutovom území a bola z toho penalta v prospech domácich. Brankár Holička však nariadenú penaltu zneškodnil a naviac z nasledujúceho protiútoku krásnou strelou z hranice šestnástky otvoril gólový účet zápasu Gajdoš – 0:1.

Domáci sa vrhli dopredu a usilovali sa o vyrovnanie, Topoľčanci využívali vysunutú hru domácich a vyrážali do útočných brejkov. V 66. minúte mohol zvýšiť náskok Topoľčancov Badinský, no z dobrej pozície strieľal iba do brankárových nôh. V 74. minúte prišiel ďalší gólový úder Topoľčancov. Královič výbornou prihrávkou našiel Badinského a ten po prehodení brankára zvýšil na 0:2. Petržalka po druhom góle sústredila všetky sily do útoku. Domácim sa podarilo znížiť až v 90. minúte, keď hlavou usmernil loptu do Holičkovej brány Habai. V nadstavenom čase sa už nič vážnejšie neudialo, Topoľčany si víťazstvo ustrážili. Aktuálne sa Topoľčany nachádzajú na 7. priečke so 43 bodmi.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM