Katarína Jankeje Rôzne

Podujatie plné známych rozprávok: Deti sa stretnú s hrdinami obľúbených večerníčkov

Večerníčkovo je určené pre všetky deti, ktoré obľubujú rozprávky a známe večerníčky. Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou potrvá až do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie plné známych rozprávok: Deti sa stretnú s hrdinami obľúbených večerníčkov
Foto: Rastislav Búgel

Pre návštevníkov mladších vekových kategórií Tribečské múzeum v Topoľčanoch pripravilo prezentačné podujatie spojené s tvorivou dielňou s názvom Večerníčkovo, tematicky zamerané na rozprávkových hrdinov známych z televíznych večerníčkov.

Každý sa rád stretne s postavičkami z rozprávok Krtko, Macko Uško, Bob a Bobek – králiky z klobúka, Maxipes Fik, No počkaj, Pásli ovce valasi, Slimák Maťo a škriatok Klinček, Pa a Pi – návštevníci z mačacej planéty. Večerníčková rozprávka mala kedysi aj symbolický význam – pre deti znamenala koniec dňa a čas ísť do postieľok. Mnohé večerníčky nám prirástli k srdcu natoľko, že na ne s nostalgiou spomíname aj v dospelom veku,“ uvádza topoľčianske múzeum v pozvánke.

Podujatie Večerníčkovo určite zaujme všetky deti, ktorým sú blízke rozprávky a nie je im cudzia vlastná kreativita, či už pri modelovaní a kreslení rozprávkových postavičiek alebo pri prezentácii hraných scénok z rozprávok. Kolektívnu návštevu podujatia je potrebné vopred dohodnúť na tel. č. 038/5323253 alebo na e-mailovej adrese: mpedagog@tribecskemuzeum.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM