Katarína Jankeje Samospráva

Poznáme meno ďalšieho kandidáta: TENTO človek sa bude uchádzať o primátorské kreslo!

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia, už 15. novembra si budeme vyberať nových poslancov a primátora. Poznáme meno ďalšieho kandidáta.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme meno ďalšieho kandidáta: TENTO človek sa bude uchádzať o primátorské kreslo!
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným zo šiestich kandidátov, ktorý zabojuje o naše hlasy v komunálnych voľbách je aj Ivan Fillo. Rodák z Topoľčian, ktorý sa pohybuje v oblasti umenia, hudby a kultúry nám prezradil prečo sa rozhodol uchádzať ako nezávislý kandidát o primátorské kreslo. „Moja kandidatúra je výsledok morálne neakceptovateľných spoločenských javov, ktoré sa tu vo veľkej miere neustále dejú a nie je možné ich považovať za ukážku osobnostnej vyspelosti alebo profesionality. Zaráža ma skutočnosť, že daňové príjmy sú prerozdeľované malou záujmovou skupinkou ľudí, bez korektnej filozofickej a esteticko-kultúrnej intencie. Jednoducho povedané, s absenciou charakteru, zdravého rozumu a logiky,“ vyjadril sa o svojom rozhodnutí Fillo.

Zvýšenie úrovne mesta

„Najväčší problém nášho mesta teda vidím v žalostne nízkej úrovni všetkých odvetví, za ktoré je samospráva zodpovedná. Nie je možné, aby sa naša spoločnosť takýmto smerom uberala aj naďalej. Za kopcom máme Piešťany, ktoré sú o 10 priečok na vyššej úrovni. Po krátkej ceste zrazu vstúpite do iného sveta. Samozrejme, že sú kúpeľné a kultúrne mesto. Občania sú aspoň motivovaní zveľaďovať svoje dedičstvo. Topoľčanci majú byť potom všetkému ľahostajní, keďže my kúpele nemáme a turisti k nám nechodia? Neďaleké Tovarníky ich už budujú. Pomôžme im v tom,“ pokračuje Fillo.

Mládež, bezdomovci, kriminalita

Nezávislý kandidát vidí problém mesta vo viacerých rovinách: „V noci, na mnohých miestach stále chodíme potme, čo vytvára podhubie pre kriminálnu činnosť, užívanie drog a alkoholu rôznych sociálnych skupín. Nemôžeme prehliadať ani ľudí bez domova. Je mi ich skutočne ľúto, pretože do takej situácie nie je v dnešnej uponáhľanej dobe ťažké sa dostať. Obezita je rovnako vážny spoločenský problém kvôli nedostatku motivácie k pohybu a iným aktivitám. A kde je naša mládež? K čomu ich chceme vychovať? K obrazu korupcie, závisti, egocentrizmu a nemorálnosti? Spoločnosť sa musí chopiť tradičných a správnych hodnôt.

Foto: Ivan Fillo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM