Rastislav Búgel Správy

Pozor na veľkú zmenu počasia: Topoľčany varujú pred búrkami s krupobitím!

Pred veľkou zmenou počasia nás varujú slovenskí meteorológovia. Pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami s krúpami.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na veľkú zmenu počasia: Topoľčany varujú pred búrkami s krupobitím!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Po horúcom počasí príde poriadna zmena. V okrese Topoľčany sa podľa meteorológov zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu ojedinele očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Ako uvádza SHMÚ na svojom webe výstraha 1. stupňa pred búrkami platí od 23.mája 23:00 h do 24. mája 8:00 h. „S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 25 m/s (60 – 90 km/h),“ uvádza sa na webe SHMÚ.

Podľa SHMÚ ide o bežný jav v danej ročnej dobe. Avšak mali by ste byť opatrní a počas avizovanej výstrahy si neplánovať prechádzky do prírody. „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ informuje SHMÚ na svojom webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM