Katarína Jankeje Samospráva

Primátor Topoľčian Peter Baláž: Toto sú dôvody prečo znova kandidujem

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia, už 15. novembra si budeme voliť našich nových zástupcov. Rozhodli sme sa postupne osloviť každého z kandidátov na post primátora mesta a opýtať sa na ich hlavné dôvody kandidatúry.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Topoľčian Peter Baláž: Toto sú dôvody prečo znova kandidujem
Zdroj: Dnes24.sk

O post primátora sa tento rok bude, už po tretí krát, uchádzať aj súčasný primátor, Peter Baláž. „Pred ôsmymi rokmi som sa ako vedúci odboru správy majetku a služieb MsÚ Topoľčany rozhodol po zrelej úvahe kandidovať na primátora mesta Topoľčany. Priznám sa, že moje rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Ako dlhoročný vedúci zamestnanec som problematiku fungovania samosprávy poznal do detailov. A presne som vedel čo všetko obnáša práca primátora mesta,“ povedal pre náš portál Baláž a uviedol hlavné dôvody jeho opätovnej kandidatúry.

Dôvody, pre ktoré opäť kandiduje:

  • Ako jedno z mála miest na Slovensku nie sú Topoľčany zadľžené (mesto počas môjho pôsobenia na funkcii primátora nemuselo čerpať žiaden komerčný úver). Chcem v nasledujúcom volebnom období udržať hospodárenie mesta v nastúpenom trende- vynakladať výdavky z rozpočtu mesta maximálne do výšky vytvorených vlastných zdrojov.
  • V priebehu dvoch volebných období sa mi podarilo z vlastných zdrojov vybudovať priemyselnú zónu a už v súčasnosti v nej pôsobia dve stabilné zahraničné firmy ktoré zamestnávajú viac ako 400 občanov Topoľčian a okolia. Svoje uplatnenie si v nich našli aj vysokoškolsky vzdelaní mladí ľudia.V nasle­dujúcom období chcem zvyšovať zamestnanosť v meste vytvárať podmienky pre umiestňovanie domácich aj zahraničných podnikateľov do tejto priemyselnej zóny mesta.
  • Chcem rozširovať sociálne služby, zvyšovať kvalitu života obyvateľov mesta ako seniorov tak aj mládeže. Ďalej sa chcem venovať aj vzdelávaniu seniorov a vytvárať podmienky pre voľnočasové aktivity mladých ľudí.
  • Zároveň chcem i naďalej počúvať podnety občanov nášho mesta, ktorí mnohé veci komunikujú so mnou prostredníctvom elektronickej pošty alebo osobným stretnutím v rámci mojich stránkových hodín, resp. aj v inom mimopracovnom čase, nakoľko prácu primátora vnímam ako časovo neohraničenú v priebehu celého volebného obdobia.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM