Katarína Jankeje Futbal

Prišli o trénera i poctivo vydreté body: Čo sa to deje v topoľčianskom futbale?

Komplikácie a problémy. Tak by sa dal zhrnúť futbal v Topoľčanoch za posledné týždne. Mužstvo sa prepadlo na dno tabuľky a prišlo o trénera a tajomníka. Aký je dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Prišli o trénera i poctivo vydreté body: Čo sa to deje v topoľčianskom futbale?
Foto: Rastislav Búgel

Na topoľčiansky futbal sa valí jeden problém za druhým. Ekonomickú situáciu sa podarilo síce pred štartom tretej ligy čiastočne vyriešiť, chlapci teda aj v tomto ročníku bojujú v krajskej súťaži. Pozitívnou informáciou nielen pre fanúšikov boli aj správy o vytvorení farmy kvalitným klubom FK Senica, účastníkom Fortuna ligy, pričom jeho hráči sa mali postupne objavovať v topoľčianskych dresoch.

Strata bodov v úvode

Smola sa však futbalistom na päty lepiť neprestala. Problémy s bodmi prišli hneď v úvodnom kole. Topoľčany síce na svojom trávniku porazili Nové Zámky (3:2), ale kvôli neostaršeniu hráča Jakuba Krča body putovali práve k súperovi. Ako sa však neskôr ukázalo, nešlo o jediné body, o ktoré klub behom pár týždňov prišiel.

Chyba pri úhrade faktúry

Ako informoval Západoslovenský futbalový klub na oficiálne stránke, klubu MFK Topoľčany sa v aktuálnej súťaži odpočíta ďalších šesť bodov.

Dôvod je pomerne ojedinelý, tajomník klubu a zároveň tréner A-mužstva Michal Caránek omylom uhradil faktúru na iné číslo účtu než mal, čím porušil pravidlá Súťažného poriadku. Po chybe ponúkol svoju demisiu z oboch postov, čo vedenie topoľčianskeho klubu akceptovalo.

Klub hľadá nového trénera

Dočasne bude viesť mužstvo terajší hlavný asistent Pavol Baláž. Asisentom bude Peter Janušek, ktorý povedie ako tréner starší dorast. Meno nového trénera sa teda dozvieme až neskôr. Mužstvo bude mať čo robiť, nakoľko po odpočítaní všetkých bodov sa chlapci prepadli až na úplne posledné miesto v treťoligovej tabuľke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM