Katarína Jankeje Kultúra

Prvá výstava v novom roku už čaká: Diela inšpirované Slovanmi vás zaujmú

Topoľčianske múzeum prichádza v novom roku so zaujímavou výstavou. Svoju tvorbu predstaví Peter Hoffmann, ktorého diela sú inšpirované slovanskými koreňmi a prírodou.

Ilustračný obrázok k článku Prvá výstava v novom roku už čaká: Diela inšpirované Slovanmi vás zaujmú
Zdroj: TASR

Kalendárium výstav v Tribečskom múzeu v Topoľčanoch otvára zaujímavá výstava pod názvom Korene, ktorá približuje práce z autorskej dielne Petra Hoffmanna. Jeho výtvarná tvorba je silne ovplyvnená slovanskými koreňmi a prírodou, ku ktorej má blízky citový vzťah. Autor vnáša do svojich diel vlastné vnútorné pocity, ale zároveň ponecháva aj priestor pre vnímavé duše obdivovateľov jeho umeleckých prác.

Výstava prezentuje hlavne olejomaľby a akrylomaľby na sololit alebo plátno, ktoré predstavujú základ tvorivej činnosti Petra Hoffmanna Nový smer v jeho tvorbe predstavuje vypaľovanie do dreva. Touto technikou vyrába rôzne šperky, šperkovnice a iné ozdobné predmety, ktoré tvoria súčasť tejto výstavy.

Venuje sa aj maľbám obrazov na drevenom podklade menších rozmerov a technike spájania vypaľovania do dreva s akrylomaľbou. Výstava v Tríbečskom múzeu potrvá do 11. februára, prezrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8.00 hod. do 16.30 hod. popoludní.

Môže vás zaujímať:

Umelecký zážitok na dosah ruky: Ruský balet v pohodlí topoľčianskeho ki­na

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM