han Šport

Rodina, tréning aj oblievačka. Ako trávia Veľkú noc hokejoví rodáci z Topoľčian?

Vyspovedali sme päticu hokejistov s rodiskom v Topoľčanoch, ktorým sa poradilo presadiť v slovenskej lige i zámorí.

Ilustračný obrázok k článku Rodina, tréning aj oblievačka. Ako trávia Veľkú noc hokejoví rodáci z Topoľčian?
Zdroj: TASR

Topoľčany, známe slovenskej verejnosti najmä ako rodisko Miroslava Šatana, preslávili na ľade aj iné mená. Radoslav Hecl, Milan Kytnár, Tibor Melichárek, Mário Grman a Miroslav Ďurák sa dokázali presadiť v slovenskej lige i zámorí. Opýtali sme sa ich, ako zvyknú tráviť veľkonočné sviatky.

Radoslav Hecl obranca – bývalý reprezentant a majster sveta z Göteborgu 2002:

Veľkonočné sviatky trávime každoročne v kruhu rodiny. Všetci sa stretneme a vyberieme sa do obľúbeného hotela, kde si užijeme spoločné chvíle. Nemôžu tam chýbať ani moji rodičia, je to taká milá tradícia. Jasné, že nevynechávam ani šibačku, či oblievanie žien, to k tomuto sviatku predsa patrí. Keď zaspomínam na tieto sviatky v detstve, tak to bolo podobné. Šibačka, oblievačka nemohla chýbať, no už vtedy sme si zakladali na rodinnej pohode a tak sme si to zachovali dodnes.

Milan Kytnár útočník – bývalý hráč Edmontonu a momentálne pôsobiaci v Banskej Bystrici:

V posledných rokoch som tieto sviatky ani príliš neregistroval, pretože mám zakaždým povinnosti v play-off. Keď som bol mladší, tak to bola taká slovenská klasika, čiže šibanie a oblievanie. Na detstvo a Veľkú noc v Topoľčanoch mám príjemné spomienky, pretože sme s otcom chodili každý rok chodili šibať babku a sesternice. Po šibačke sme sa stretli celá rodina a bolo to super.

Tibor Melichárek útočník – bývalý slovenský reprezentant a aktuálne hráč Dukly Trenčín:

Veľkonočné sviatky sú u nás úplná klasika. Mám však dve dcéry, tak ich poriadne pooblievam. Sviatky potom strávime v rodinnom kruhu a pôjdeme aj za rodičmi do Topoľčian, kde som ako chlapec prežil niekoľko oblievačiek. Nedá sa zabudnúť na to, keď sme ako tínedžeri chodili po celom meste a šibali šibačku.

Mário Grman obranca – slovenský juniorský reprezentant a momentálne hráč KootenayIce v zámorskej WHL:

Moje povinnosti šibača skončili asi pred tromi rokmi po postupe topoľčianskeho dorastu do Extraligy . Rád na to spomínam, pretože sme oslavovali. A na druhý deň sa malo ísť polievať, ale nebolo mi dobre, tak som nešiel a odvtedy už som sa k tomu nedostal, pretože tam boli majstrovstvá sveta 18-ročných, na ktorých som hral dvakrát. Predtým, keď som bol ešte dieťa, som ale chodievalšibať aj oblievať a patril som vždy medzi „slušných“ polievačov, ktorí chodili len s voňavkou.

Miroslav Ďurák obranca – draftovaný Nashville, naposledy hráč Skalice:

Moje veľkonočné sviatky spočívajú podľa toho, či ešte mám sezónu. Keď však mám voľno, vždy ich trávim v kruhu rodiny, ale priznám sa, že tradície dodržiavam na sto percent! Spolu s otcom vykonávame všetky úkony s Veľkou nocou, čiže oblievačka a šibačka musí byť. Netajím sa, že k tomu patrí aj obžerstvo (smiech).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM