Katarína Jankeje Rôzne

ROZHOVOR s topoľčianskou odborníčkou: Dagmar Galbavá prezradila trendy a tajomstvá svadobného líčenia!

Už 15 rokov topoľčianske nevesty skrášľuje vizážistka Dagmar Galbavá. Prečítajte si od tej najpovolanejšej, čo tvorí správnu a trendy vizáž vo svadobný deň.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s topoľčianskou odborníčkou: Dagmar Galbavá prezradila trendy a tajomstvá svadobného líčenia!
Zdroj: Dnes24.sk

Dagmar Galbavá sa líčeniu a skrášľovaniu žien venuje už 15 rokov. Za ten čas stihla pripraviť desiatky a desiatky neviest na ich veľký deň. Nám prezradila, čo všetko svadobné líčenie vyžaduje a aké sú súčasné trendy.

Aký je postup pri svadobnom líčení? Je potrebná skúška?

Samozrejme, ak chce nevesta skúšku make upu, nie je v tom žiaden problém. Ale ak sa mi príde ukázať, tak ja jej už poradím, aký typ make upu sa jej najviac hodí. Ide tam o dôveru medzi mnou a nevestou. O líčení rozhodujú šaty, účes, toto je veľmi dôležité. Ďalšia vec, ktorá je podstatná je typ nevesty, či je športová, romantická, výrazná a podobne.

Na svadobné líčenie treba pleť nejako vopred pripraviť?

Najlepšie je, ak si nevestu vopred pripravím. Tvár musí byť hladká, rozjasnená a nie ako šedá myška. Procedúra spočíva podľa typu tváre – môže byť mastná, zmiešaná, suchá, normálna a od toho sa vyvíja procedúra nevesty. Používam kozmetiku jedinej značky, s ktorou pracujem už 15 rokov. Je to nemecká kozmetika a som s ňou nadmieru spokojná.

Aké sú trendy v svadobnom líčení v Topoľčanoch?

Trendy v svadobnom liečení sú výrazne pery, linky, zemité farby na oči. Ja sa, ale orientujem hlavne podľa typu tváre, aké má klientka oči, farbu vlasov, šaty a aj účes.

V deň svadby chodíte za zákazníčkami priamo domov?

Ak má nevesta požiadavku, aby som prišla k nej domov, tak sa rada prispôsobím, lebo väčšinou líčim nielen nevestu, ale potom i družičky a rodinných príslušníkov. Predsa je to Deň nevesty.

Ako sa líši svadobné líčenie od toho každodenného?

Svadobné líčenie je väčšinou výraznejšie a to z jednoduchého dôvodu, nevesta má pred sebou fotenie a to je tiež veľmi dôležité. Fotka musí byť dokonalá, takže dbám aj na to. Denné liečenie je prirodzenejšie, jemnejšie. Ide o to, aby tvár bola jednotná. Stačí úplne make up, špirála, jemné tiene, lícenka, čím prirodzenejšie tým lepšie a rúž, lesk. Sú ale typy žien, ktoré majú rady výrazne oči, tak sa snažím vyhovieť každej, ak sa jej to hodí.

Stáva sa, že klienta chce make up, ktorý sa nehodí k pleti, účesu. Čo potom?

Áno stáva sa dosť často, že mi príde klientka s požiadavkou, aby som ju namaľovala, ako si doniesla na obrázku. Samozrejme štýlovo úplne rozdielne. Potom sa jej snažím vysvetliť a poradiť, čo sa jej najviac hodí. Väčšinou si dajú odo mňa poradiť. Za čo som im moc vďačná a ďakujem im za dôveru. Túto prácu mám nadovšetko rada a to z jedného dôvodu. Ak môžem skrášliť každú ženu, aby sa cítila príťažlivá a vidím spokojnosť, rozžiarené oči tak som nesmierne spokojná a rada aj ja.

Môže vás zaujímať:

Ostrieľaná kaderníčka Janka nám prezradila: Tieto účesy najviac fičia medzi Topoľčiankami

5 rád od ostrieľaného kaderníka z Topoľčian: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Foto: Lenka Filipeje

Dagmar Galbavá - svadobná vizážistka
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM