Katarína Jankeje Kultúra

Rozprávka Luskáčik v Topoľčanoch: Príbeh, ktorý vyčarí atmosféru Vianoc

Kto by nepoznal vianočnú rozprávku Luskáčik. V Topoľčanoch si ju budeme môcť pozrieť na veľkom plátne v podaní slávneho The Bolshoi ballet z Ruska.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávka Luskáčik v Topoľčanoch: Príbeh, ktorý vyčarí atmosféru Vianoc
Zdroj: TASR

Najobľúbenejšie sviatky v roku sa pomaly blížia. Mesto tradične pripravilo sériu sprievodných podujatí. Nebude chýbať Mikuláš, primátorsky punč, či voňavé vianočné trhy. Podrobné informácie o podujatiach nájdete v našom článku: KOMPLETNÝ PREHĽAD: Pozrite si Vianočný program 2015 v Topoľča­noch!

Počas decembra sa však Topoľčanci môžu tešiť aj na unikátne predstavenia, 7. decembra priamo z Londýna Mestské kultúrne stredisko odvysiela Shakespearovho Hamleta. Nezameniteľnú atmosféru Vianoc rozhodne navodí Luskáčik z dielne ruského The Bolshoi ballet.

„Luskáčik je vianočné predstavenie pre celú rodinu, rozprávka o dievčatku Maruške a jej kúzelnom vianočnom darčeku – luskáčiku na orechy, ktorý sa v jej fantázií premení na krásneho princa,“ uvádza stredisko v pozvánke.

Prenos baletu na motívy rozprávky E. T. A. Hoffmanna prebehne v Spoločenskom dome v nedeľu 20. decembra so začiatkom o 18.00 hod. ve­čer.

Môže vás zaujímať:

December bude v topoľčianskom kine na jednotku: Rozprávka, komédie i Hviezdne vojny

Špeciálny darček pre topoľčianske deti: Na Margarétku príde Mikuláš

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM