Katarína Jankeje Iné športy

Šachový turnaj prilákal detí z rôznych kútov Slovenska: Vek najmladších vás prekvapí!

Množstvo mladých šachistov sa predviedlo na pomerne tradičnom Žochárskom turnaji. Išlo už o štvrtý ročník tohto podujatia, na ktorom sa sústredenie mladých hláv za šachovnicami striedalo s džavotom detí.

Ilustračný obrázok k článku Šachový turnaj prilákal detí z rôznych kútov Slovenska: Vek najmladších vás prekvapí!
Zdroj: Dnes24.sk

Cez víkend bola Základná škola Dona Bosca dejiskom Šachového turnaja pre deti. Súťaže sa zúčastnilo dokopy 78 hráčov, z čoho 62 štartovalo v A-turnaji. Topoľčany privítali súperov z Bratislavy, Trnavy, Dubnice nad Váhom, Nitry, či Dvorov nad Žitavou.

S účasťou som spokojný. Každoročne sem prichádzajú decká z rôznych smerov, o to je turnaj zaujímavejší. Tentokrát sme na súťaži privítali aj troch vekových rekordérov, len 5-ročné deti skúsili šťastie na turnaji,“ prezradil nám organizátor Martin Bujna. V A-turnaji skončil z Topoľčancov najlepšie Patrik Košecký, ktorý si so 6 bodmi delil 7. – 14. miesto a z dievčat Sára Bujnová s 5,5 bodmi na 16. mieste. V silnejšom B-turnaji, ktorého sa zúčastnili starší a výkonnosťou silnejší hráči sa najlepšie z mládežníkov darilo Marošovi Vančovi, ktorý s 5 bodmi skončil na 4. mieste.

Prekvapujúci je však aj výsledok 26-ročného Ondreja Babalu z Veľkých Dvorian, ktorý sa po približne 10-ročnej odmlke vrátil k šachu práve účasťou v B-turnaji, kde skončil na 3. mieste. Víťazom A-turnaja sa stal Matúš Mizička z Nitry, druhá skončila Janka Šošovičková z Dubnice a tretí bol Dávid Petrek zo Slovanu Bratislava. V B-turnaji sa štyria hráči delili s rovnakým počtom bodov o prvé miesto. Víťazi boli odmenení pohármi, medailami a vecnými cenami. Ceny sa však ušli napokon pre každého účastníka.

Pozrite si množstvo fotografií z turnaja!

Foto: Alexander Riabov

Žochársky šachový turnaj
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM