Katarína Jankeje Hádzaná

Šarády v topoľčianskom klube: Hádzanári majú nového trénera, odchádza trojica hráčov!

Topoľčianska hádzaná vstúpi do sezóny 2015/2016 s viacerými zmenami. Chlapcov povedie nový kouč, v domácich farbách sa nepredstavia viacerí hráči, ktorí pomohli topoľčianskemu tímu k bronzu.

Ilustračný obrázok k článku Šarády v topoľčianskom klube: Hádzanári majú nového trénera, odchádza trojica hráčov!
Zdroj: TASR

Hádzanársky klub HK Topoľčany pred vstupom do novej sezóny prechádza viacerými zmenami. Ako nám potvrdilo vedenie topoľčianskeho klubu, v sezóne 2015/2016 na poste kouča objaví skúsený Pavol Jano. Vystrieda tak Dezidera Jakubičku, ktorý dočasne trénoval chlapcov po nečakanom odvolaní Ivana Pompoša v roku 2014.

Odchádza trojica hráčov

Zmeny nastanú aj v samotnom kádri, na topoľčianskej lavičke sa už neobjaví Martin Slaninka, ktorý podpísal kontrakt na dva roky s nemeckým TSG Ludwigshafen-Friesenheim. Do Nemecka sa rozhodol odísť aj Ivan Kucharik, účinkovať bude v tretej najvyššej nemeckej súťaži za Eintracht Hildesheim. Trojicu odchádzajúcich hráčov uzatvára Boris Sivák, ten sa v novej sezóne predstaví vo farbách HC Sporta Hlohovec.

Rady bronzového mužstva doplní niekoľko nových tvári. “Nové posily v družstve sú Tomáš Adamčík, ktorý prišiel z MŠK Považská Bystrica a Hennadii Kucher, hrajúci v uplynulej sezóne za Pler Budapest,“ informoval klub.

V prvom kole máme voľno

Základná časť extraligy štartuje v sobotu 5. septembra a bude sa hrať dvojkolovým systémom – doma a vonku. Keďže najvyššia súťaž má iba deväť tímov, žreb rozhodol, že práve naši chlapci budú mať v úvodnom kole voľno. Po konci hlavnej fázy sa mužstvá rozdelia do nadstavbových skupín, v A-skupine budú hrať umiestnení na prvej až šiestej priečke, v „béčku“ ostatné tri tímy tabuľky. Semifinále play off štartuje 24. apríla budúceho roka.

Fanúšikovia HK Topoľčany už stihli vytvoriť ďakovné video, ktoré zachytáva tie naj momenty Ivana Kucharika v topoľčianskych farbách. Pozrieť si ho môžete v priloženej fotogalérií.

Čítajte aj:

Najnovší rebríček futbalových tímov: Tipnite si, ako skončil MFK Topoľčany

Horúca aktualita: Topoľčianski futbalisti zostávajú v 3. lige!

Foto: ilustračné

Ivan Kucharik - video fanúšikov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM