Krimi

Dychvyrážajúci škandál: Kňaza obvinili zo sexuálneho zneužívania dievčatka!

Škandál, ktorý vyráža dych! Rímskokatolíckeho kňaza polícia obvinila zo sexuálneho zneužívania malého dievčatka.

Ilustračný obrázok k článku Dychvyrážajúci škandál: Kňaza obvinili zo sexuálneho zneužívania dievčatka!
Zdroj: TASR

Polícia obvinila kňaza z okresu Zlaté Moravce pre podozrenie, že od novembra 2011 do konca augusta minulého roku sexuálne zneužil vtedy 11-ročné dievčatko. Ak sa vina kňaza dokáže pred súdom, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvinenie pre portál čas.sk ,ktorý o prípade informoval, potvrdila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Kňaz je vraj podľa polície podozrivý, že po omši volal dievčatko na faru a tam ho údajne bozkával „francúzskymi bozkami“, chytal za boky, pokúšal sa mu rozopnúť zips na mikine a chytal za koleno. Dievčatku vraj mobilom písal SMS správy, že ho ľúbi a naliehal naň, aby prišlo za ním, píše čas.sk.

Podľa informácií, ktoré zistil čas.sk, farár vraj priznal citovú náklonnosť k dievčaťu, posielanie SMS správ. Priznal aj jej objatie, pohladkanie po vlasoch a dotyk na jej bokoch. Mal povedať, že pôjde za predstaveným, a ak bude potrebné, pôjde aj preč. „Už o tom nechcem hovoriť. Uvidíme, ako rozhodne súd,“ povedal pre portál obvinený kňaz. Podľa znalca z odboru psychológia sa u obvineného kňaza vyskytujú príznaky sexuálnej úchylky – pedofílie, uvádza portál.

Prípad bude riešiť aj nitriansky biskup. „O tomto prípade nemáme do tejto chvíle žiadne informácie. Pán biskup sa o prípad bude zaujímať a bude ho riešiť,“ povedal pre čas.sk hovorca Nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM