Dávid Hrdý Šport

Sezóna sa začala aj hokejistom: Zatiaľ s bilanciou jedna výhra, jedna prehra

Novú sezónu odštartovali aj topoľčianski hokejisti. V I. lige sa odohrali dve kolá, v ktorých „žochári“ odohrali dva zápasy. V nich zvíťazili nad svojim tradičným rivalom z Trnavy a prehrali po predĺžení s Považskou Bystricou.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna sa začala aj hokejistom: Zatiaľ s bilanciou jedna výhra, jedna prehra
Zdroj: Dnes24.sk

Svoj prvý zápas v sezóne odohrali v piatok 13. septembra proti Trnave. Kuriózny dátum, no smola sa v tento deň našim hokejistom na päty nelepila. Naopak. Proti svojmu tradičnému rivalovi podali výborný výkon a porazili ho 3:1. Skóre zápasu otvoril hneď v 8. minúte Niník. Po nacvičenom signále mu na gól prihrával Káčer.

Druhý gól strelili domáci už o tri minúty neskôr. Po ľavej strane individuálne unikol Denis Mihálik a chladnokrvne zakončil – 2:0. Topoľčanci si aj naďalej vytvárali šance a ohrozovali súperovu bránku. Navyše dobrú obranu podporoval istý Hippík v bránke. Trnavskí hokejisti mohli byť po prvej tretine zápasu radi, že v ich sieti skončili iba dva puky.

Tlak domácich pokračoval aj v druhej tretine. Ten vyústil v 25. minúte napokon do gólu keď sa po prihrávke Barčáka presadil Marek Mihálik. Naši hokejisti si pohodlný náskok udržali. Trnavčania sa snažili o kontaktný gól. Ich snaha viedla nakoniec ku gólu, keď v 48. minúte od modrej čiary prekonal dobre chytujúceho Hippíka Trnavčan Reho – 3:1.

V poslednej tretine Trnavčania začali viac útočiť a napádať domácich pri mantineloch. Domáci však ento tlak ustáli a doviedli zápas do víťazného konca.

Svoj druhý zápas odohrali Topoľčanci na ľade Považskej Bystrice. Tam bohužiaľ prehrali po predĺžení. Za Topoľčany strieľali góly Káčer a Niník. Najbližšie sa Topoľčanci predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi a následne nastúpia na domácom ľade v piatok 20. septembra o 17:00 hodine proti Liptovskému Mikulášu.

Topoľčany  - Trnava 13.9.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM