Katarína Jankeje Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí, kam si je ísť radosť opekať!

Teplé počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí, kam si je ísť radosť opekať!
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj naše ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta.

Marhát

Hľadáte skvelé miesto na opekanie v prírode a zároveň chcete úžasný výhľad na široké okolie? Určite sa vyberte na Marhát. Vďaka 17 metrov vysokej vyhliadkovej veži na si môžete z jedného miesta vychutnať pohľad na hrad Tematín, Čachtický hrad, Uhrovský hrad, Gýmeš a Oponický hrad. „Ak človek konečne došliape tú výšku až úplne hore, je úplne vyšťavený a poriadne hladný. Niet potom nad chutné klobásky či slaninku priamo z ohňa s čerstvým chlebíkom. Tá drina stojí za to," povedal Tomáš (30).

Duchonka

Duchonka je stále jedno z najobľúbenejších výletných miest. Okrem množstva chát, ktoré ponúkajú možnosť súkromného a nerušeného opekania sa turisti môžu zastaviť aj v kempinovej oblasti, kde sa nachádza viacero ohnísk. Výhodou miesta je aj vodná nádrž, ktorá zaručene schladí počas horúčav. „Duchonka je snáď pre každého Žochára to najtradičnejšie miesto či už na chatovanie, alebo výlet spojený s kúpaním a opekaním. Už ako malý som sem chodil s rodičmi, večer sme trávili pri ohni, často sme si spievali, opekali. Boli to krásne momenty," prezdradil Marián.

Oponice

Oponice patria k tomu najkrajšiemu, čo v blízkom okolí máme. V blízkosti zrúcaniny nájdete viacero ohnísk, na ktorých sa dajú pripraviť rôzne lahôdky. Na výstup na môžete využiť nový náučný chodník s dĺžkou 3,32 kilometra. Má tri zastávky s informačnými panelmi. Lokalizované sú pri Apponyiho múzeu, Oponickom potoku a čerešňovom sade. Trasa náučného chodníka vedie po zelenej turistickej značke a končí na Oponickom hrade. „Sme s manželom nadšení turisti, ktorí majú prejdených veľa kilometrov v okolitej prírode. Raz do roka sa aj so švagrovcami vyberieme spolu výlet na hrad, opekáme si, smejeme sa a vychutnávame si vzácne momenty bez detí,“ prezrádza so smiechom Silvia (39).

Pri sekvoji nie

V okolí samozrejme nájdete množstvo iných miest, ktoré stoja za výlet a ponúkajú množstvo ohnísk. Skúste napríklad rozhľadňu na Pánskej Javorine, kameňolom na Krnči, či Sádok v Klátovej Novej Vsi. Jedno miesto však vynechajte, ide o okolie vzácnej sekvoje v Horňanoch, tam totiž platí až tretí stupeň ochrany.

Čítajte tiež:

Originálne topoľčianske recepty z bazy, poznáte lepšie?

Chutný zázrak z prírody menom baza: Viete, kde si ju v okolí Topoľčian môžete zadarmo nazbierať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM