Dávid Hrdý Šport

Slováci po výbornom výkone zvíťazili a postúpili do štvrťfinále!

Po dvoch prehratých dueloch s Lotyšskom a Rakúskom si slovenský tím pripísal na svoje konto cennú výhru. Nastrielal hráčom USA 4 góly a zaslúžene vyhral

Ilustračný obrázok k článku Slováci po výbornom výkone zvíťazili a postúpili do štvrťfinále!
Zdroj: TASR

Gólový účet zápasu sme otvorili už v 15. sekunde. Radivojevič skóroval po prihrávke Kopeckého. V 4. minúte prišiel ďalší šok pre Američanov, keď po neistom zákroku brankára Bishopa sme zvýšili Bartekom už na 2:0. Asistoval mu Šatan. Po hrubom faule Smitha v 29. minúte a po následnej presilovej hre strelil náš tretí gól Vydarený, ktorému asistoval Záborský a Kukumberg.

Dnes výborný brankár Staňa inkasoval prvý a posledný krát v dnešnom zápase z hokejky Krista na konci druhej tretiny. V poslednej tretine sa Slováci nestiahli, naopak vyrážali do protiútokov, zamestnávali amerického brankára a pozorne bránili. V 58. minúte hrali Američania vabank, keď z bránky odvolali Bishopa. Toho najlepšie využil Daňo, ktorý strelil svoj premiérový gól na MS po skrumáži pred opustenou bránkou. Tejto situácií predchádzala dobrá práca Šatana keď zachytil americkú rozohrávku. Týmto víťazstvom sme si definitívne zabezpečili postup do štvrťfinále.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM