Katarína Jankeje Šport

Slovenské vodnopólistky v Rumunsku: Nechýbali naše pirane, ani topoľčiansky kouč

Reprezentácia vodnopólistiek, medzi nimi aj pirane z topoľčianskeho klubu, vycestovali do Rumunska v rámci medzinárodného herného sústredenia. Prečítajte si zhodnotenie topoľčianskeho trénera, ktorý velí aj slovenskému výberu.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské vodnopólistky v Rumunsku: Nechýbali naše pirane, ani topoľčiansky kouč
Zdroj: Dnes24.sk

V januári v Topoľčanoch odštartovalo reprezentačné sústredenie žien vo vodnom póle pod vedením trénera topoľčianskeho klubu Marek Gálisa, ktorý sa na konci roku zhostil aj kormidla pri vodnopólovej reprezentácii žien Slovenska.

Proti náročnému súperovi

Sústredenie sa rozbehlo vo štvrtok nácvikmi herných situácií, výprava sa následne v piatok v skorých ranných hodinách presunula do rumunského Targu Mureš. Počas víkendu bolo naplánované herné sústredenie proti výberu žien Rumunska, ktorý sa pod hlavičkou rovnomenného klubu pripravuje na európsku ligu žien.

„Vítam hlavne sparingové sústredenia, na ktorých si môžeme preveriť svoju výkonnosť na medzinárodnej úrovni a toto sústredenie túto úlohu splnilo. Hoci sme nehrali žiadny oficiálny zápas ako tomu bolo u nás, ale odohrali sme kvalitné tréningové zápasy v ktorých nechýbalo nasadenie,“ vyjadril sa tréner Gális.

Kouč je spokojný

Ako pokračuje s výkon vodnopólistiek je spokojný. „Aj keď sme sa nevyhli chybám a niektoré časti hry neboli podľa našich predstáv, ale vo všeobecnosti môžeme byť spokojní s kvalitným tréningovým procesom a prípravou. V Targu Mureš majú desaťdráhovú päťdesiatku a podmienky na rozvoj vodného póla vynikajúce.“

Zostava: Koťková, Šandriková – Brňová, Hýroššová, Lindtnerová, Chochulová, Vlnková, Janoušková, Moravčíková, Hanusová, Mihalkovičová, Jančeková

Foto: Reprezentácia žien SR vo vodnom póle

Slovenské vodnopólistky v Rumunsku: Nechýbali naše pirane, ani topoľčiansky kouč
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM