Katarína Jankeje Kultúra

Slovenský festival poézie Beniakove Chynorany za rohom: Talenty z kraja sa predvedú aj v Topoľčanoch!

O niekoľko dní sa uskutoční známy celoslovenský festival poézie Beniakove Chynorany. Výberové kolo pre kraje prebehne vo štvrtok v Koncertnej sále v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský festival poézie Beniakove Chynorany za rohom: Talenty z kraja sa predvedú aj v Topoľčanoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský festival poézie Beniakove Chynorany súťažnou formou prispieva k rozvoju slovenského umeleckého prednesu už vyše 20 rokov. Celonárodné finále sa uskutoční 5 – 7. decembra v rodisku spisovateľa Valentína Beniaka. Predchádzať mu však budú krajské kolá, jedno z nich je naplánované aj u nás v spolupráci s Tríbečským osvetovým strediskom.

V piatok 21. novembra v priestoroch Koncertnej sály Mestského úradu v Topoľčanoch prebehne výberové kolo v rámci Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Súťaž je tradične rozdelená do rôznych vekových kategórií, od žiakov základných škôl až po študentov univerzít. Tak ako aj iné roky, aj tento sa festivalu môžu zúčastniť aj zahraniční účastníci. Súťažné vystúpenia bude hodnotiť celoslovenská výberová porota, ktorú menuje riaditeľ súťaže a riaditeľ osvetového strediska Július Krajčík. Hodnotiacimi kritériami bude umelecká kvalita prednesu a jeho tvorivý prínos k ďalšiemu smerovaniu umeleckého prednesu na Slovensku.

Ak ste zvedaví, aké mladé talenty v kraji máme, určite si nenechajte toto výberové súťažne kolo ujsť. Začiatok je naplánovaný na 9:30 hod. ráno.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM