Dávid Hrdý Hádzaná

Smutná správa pre fanúšikov hádzanej: Slováci proti Cypru v topoľčianskej hale hrať nemôžu

Proti bola Európska hádzanárska federácia. Problematickým je dispozičné riešenie našej haly. Nespĺňa totižto kritéria ustanovené pre zápasy tohto typu. V Topoľčanoch tak medzištátny zápas neuvidíme.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa pre fanúšikov hádzanej: Slováci proti Cypru v topoľčianskej hale hrať nemôžu
Zdroj: Webnoviny.sk

Je to určite nepotešujúca správa pre všetkých fanúšikov hádzanej v Topoľčanoch, ale i predstaviteľov klubu. Naposledy sa u nás medzištátny zápas odohral 25. augusta 1996 kedy v prestížnom zápase v súbojoch o Pohár SNP nastúpili Slováci proti Čechom.

Ako náhradné miesto bola vybratá hala v Považskej Bystrici kde slovenská reprezentácia odohrala kvalifikačný zápas proti Lotyšsku. „Je to čerstvá informácia. EHF nám neschválila topoľčiansku halu. Hoci sme tamojšiemu klubu zapožičali povrch Gerflor, neprešla z viacerých iných dôvodov – nespĺňa kritériá o minimálnej kapacite hľadiska pre dvetisíc divákov, tribúny nie sú z oboch strán a vzdialenosť múru za bránkami je len jeden meter, pričom je požadovaný trojnásobok. Je to škoda, lebo po dlhom čase sme chceli dostať reprezentačnú hádzanú do Topoľčian," informoval pre agentúru SITA na stránke slovakhandball.sk generálny sekretár SZH Martin Simonides.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM