Katarína Jankeje Kultúra

Spoločenský dom v Topoľčanoch plný hviezd: V hre SND vystúpi Maštalír, Koleník či Mórová!

Známe tváre obľúbených televíznych seriálov zavítajú do Topoľčian. Na vlastné oči si budete môcť pozrieť herecké umenie Zuzany Šebovej, Mariána Labudu ml. či Jána Koleníka.

Ilustračný obrázok k článku Spoločenský dom v Topoľčanoch plný hviezd: V hre SND vystúpi Maštalír, Koleník či Mórová!
Zdroj: TASR

V Topoľčanoch si prídu na svoje milovníci divadla, ale aj fanúšikovia známych televíznych hviezd. Na jednom pódiu sa v rámci hry Slovenského národného divadla stretnú herci ako Diana Mórová, Ján Koleník, Zuzana Šebová, Marián Labuda ml., či. Tomáš Maštalír.

A o čo vlastne v hre Len si pospi miláčik pôjde? Dej dobovej komédie z prelomu 19. a 20. storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul „Finta na bokovky“. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky.

"Ústrednou postavou diania je neverný pán Ribadier, ktorý má vlastnú fintu ako obalamutiť manželku, keď sa vydáva na zálety. Neudrží však jazyk za zubami a pochváli sa priateľovi, netušiac, že je nevyslyšaným pytačom jeho vlastnej ženy. Udalosti tak naberajú rýchly spád. Navyše sa na scéne objaví obchodník s vínom – ináč klamaný manžel milenky pána Ribadiera,“ uvádza sa v pozvánke.

Ako v každej tradičnej francúzskej fraške, do deja zasahuje služobníctvo a mašinéria plná omylov, klamstiev, aj bezbrannej fantázie sa tak rozbieha na plné obrátky. Komédiu stredisko uvedie 14. marca o 19.30 hod. Vstupenky zakúpite v pokladni kina.

Môže vás zaujímať:

Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií z Topoľčian, ktoré môžu zlákať aj vás

Fašiangy v topoľčianskom múzeu budú stáť za to: Súťaže, tvorivé dielne i spoznanie zabudnutých zvykov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM