Katarína Jankeje Správy

Spor mesta a majiteľa Perly: Podnikateľ sa odvolal, rozhodne Okresný úrad v Nitre!

Mesto Topoľčany sa súdi s majiteľom známeho bufetu. Súdne pojednávanie, ktoré sa začalo v máji je pozastavené do rozhodnutia Okresného úradu v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Spor mesta a majiteľa Perly: Podnikateľ sa odvolal, rozhodne Okresný úrad v Nitre!
Zdroj: Dnes24.sk

Majiteľ známej Perly Juhu čelí žalobe v dôsledku toho, že aj naďalej neoprávnene využíva pozemok mesta. „Z platnej právnej úpravy skončenia nájmu vyplýva, že ak nájomca užíva predmet nájmu aj po skončení nájmu a prenajímateľ proti tomu nepodá návrh na vypratanie nehnuteľnosti do 30 dní od skončenia nájmu, obnovuje sa nájomná zmluva za rovnakých podmienok, za akých bola dojednaná pôvodne," informoval nás dávnejšie primátor Topoľčian Peter Baláž. Za účelom ochrany vlastníckeho práva podalo mesto 21. januára na tunajšom súde žalobu o odstránenie bufetu Perla Juhu. Prvé pojednávanie sa uskutočnilo 15. mája 2015.

Stavebný úrad rozhodol

„Vo veci odstránenia dočasnej stavby zároveň koná stavebný úrad, ktorý v zmysle stavebného zákona nariadil rozhodnutím zo dňa 31. marec 2015 odstránenie dočasnej stavby „Bufet – Perla Juhu,“ objasnila situáciu Zuzana Valášková z Právneho oddelenia Mestského úradu v Topoľčanoch.

Súdne pojednávanie odročené

Voči uvedenému rozhodnutiu podal prevádzkovateľ bufetu v zákonnej lehote odvolanie. „Vzhľadom na prebiehajúce konanie na stavebnom úrade bolo konanie na tunajšom súde odročené až do rozhodnutia Okresného úradu Nitra – odboru výstavby a bytovej politiky ako odvolacieho orgánu.“

Čítajte aj:

Budeme pred známou predajňou platiť za parkovanie? Pozrite, AKO rozhodli poslanci!

Bude kasíno v centre Topoľčian? Pozrite si názory mestských poslancov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM