Krimi

Súd zamietol Mišenkovu sťažnosť: Predĺženie väzby bolo zákonné

Viliam Mišenka podal sťažnosť na Najvyššom súde Slovenskej republiky proti rozhodnutiu predĺženia jeho väzby. O tej rozhodol Špecializovaný súd. Väzbu má predĺženú do 7. apríla 2014.

Ilustračný obrázok k článku Súd zamietol Mišenkovu sťažnosť: Predĺženie väzby bolo zákonné
Zdroj: Webnoviny.sk

Viliam Mišenka je vo väzbe pre obvinenie, že sa podieľal na vražde údajného mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho. Obhajca Viliama Mišenku – Igor Cibula, pred časom tvrdil, že jeho klient v čase skutku, pred ním i po ňom nebol na území Slovenska.

Prokuratúra však pred niekoľkými mesiacmi predložila ďalšie dôkazy o tom, že Viliam Mišenka na Slovensku údajne bol. Sudca uvalil na Viliama Mišenku väzbu hneď po tom, ako ho na Slovensko eskortovali z Venezuely. Dôvodom bola obava, že by sa vyhýbal trestnému stíhaniu, ovplyvňoval svedkov a pokračoval v trestnej činnosti.

O predĺžení jeho väzby rozhodol sudca Špecializovaného súdu minulý týždeň. "Sudca v plnom rozsahu vyhovel návrhu prokurátora a predĺžil väzbu obvinenému zo 7. apríla 2013. Obvinený podal sťažnosť, spis bude v pondelok predložený najvyššiemu súdu, ktorý o nej rozhodne,“ informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková po rozhodnutí.

No Najvyšší súd Slovenskej republiky mu nevyhovel. „Najvyšší súd Slovenskej republiky preskúmal sťažnosť obvineného V. M. a dospel k záveru, že rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu je zákonné a správne,“ uviedla kancelária predsedu NS SR.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM