Katarína Jankeje Správy

Talentované gymnastky sa dočkali: Konečne budú mať telocvičňu!

Trénovaniu v provizórnych podmienkach v Športovej hale odzvonilo. Talentované gymnastky sa presunú do vlastných priestorov za symbolický prenájom.

Ilustračný obrázok k článku Talentované gymnastky sa dočkali: Konečne budú mať telocvičňu!
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z prerokovaných bodov na poslednom zastupiteľstve bolo okrem iného aj žiadosť Športovej gymnastiky Topoľčany o prenájom telocvične v bývalej Základnej škole na Tovarníckej. Gymnastky, ktoré odkúpením sokolovne súkromníkom stratili miesto na cvičenie, sa doteraz provizórne schádzali v priestoroch hádzanárskej haly na Bernolákovej ulici.

Žiadosť bola zastupiteľstvom schválená, po novom tak budú gymnastky trénovať v telocvični v bývalej základnej škole. Cena za prenájom je symbolická – 1 euro za rok, pričom energie si bude hradiť gymnastický klub zo svojich. Priestory sú podľa mesta vyhovujúce, telocvičňa disponuje potrebným vybavením na rôzne gymnastické cviky a zostavy.

Talentované gymnastky vedie trénerka Viera Kmotorková, pod jej dohľadom sa v tomto športe zdokonaľujú deti od 4 rokov či vyššie vekové kategórie. Jedným z posledných úspechov dievčat z Topoľčian bol zisk 3. miesta na Slovenskom pohári v Bratislave v apríli tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM