Katarína Jankeje Správy

TOP 5 momentov uplynulého týždňa: Zabávanie ľadových medveďov i rozhovor s najmladším poslancom!

Minulý týždeň priniesol okrem nového roka aj množstvo udalostí a zaujímavých momentov. Pozrite si tie najklikanejšie z Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 momentov uplynulého týždňa: Zabávanie ľadových medveďov i rozhovor s najmladším poslancom!
Zdroj: TASR

Martin Bucko (30) uspel v komunálnych voľbách do topoľčianskeho parlamentu ako najmladší zo všetkých 21 poslancov. Nášmu portálu prezradil, aké mal priority pred zvolením a aj svoje dojmy po prvom zasadnutí zastupiteľstva. Rozhovor nájdete v článku: Najmladší poslanec Martin Bucko (30): Je to pre mňa výzva a skúsenosť!

Topoľčianski poslanci na svojom rokovaní určili troch účinkujúcich pri vykonávaní občianskych obradov, teda občianskych sobášov a občianskych pohrebov. Ich mená z radov poslancov si prečítate v článku: Občianske sobáše v Topoľčanoch: TÍTO poslanci budú vykonávať obrady

Niekto zbožňuje horúce lúče letného slnka, iný dáva prednosť studenému počasiu. Aj medzi Topoľčancami sa našli takí, ktorí sa radi v zime otužia a dokonca neváhajú skúsiť plávanie v mínusových teplotách. Fotografie ľadových medveďov a ich zábavy nájdete v našom článku: Topoľčanci sa zimy neboja: TAKTO sa zabávali v ľadovej vode!

Od 1. januára 2015 vošlo do platnosti nové všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schválila ešte stará zostava topoľčianskych poslancov. Určuje výšku miestnych daní, medzi nimi aj poplatky obyvateľov mesta za psích miláčikov. Konkrétne sumy si prečítate v článku: Majitelia psov, zbystrite pozornosť: KOĽKO zaplatíte na daniach v roku 2015?

Jeden z dôležitých orgánov mesta mal v minulom volebnom období šesť členov z radov topoľčianskych poslancov. O zložení mestskej rady rozhodujú samotní členovia zastupiteľstva tajným hlasovaním v rámci ustanovujúceho zasadnutia. Tentokrát sa však diskusia poriadne predĺžila, výsledok však nepriniesla. Prečo nemáme stále zvolenú radu sa dozviete v článku: Návrh členov mestskej rady zmietnutý zo stola: Prečo sa nerozhodlo?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM