Katarína Jankeje Rôzne

TOP 5 udalostí týždňa: Dedinka s rekordom, no bez starostu i voľné pracovné miesta

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v našom meste. Čo všetko zaujalo našich čitateľov?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 udalostí týždňa: Dedinka s rekordom, no bez starostu i voľné pracovné miesta
Zdroj: TASR

Obyvatelia si v komunálnych voľbách okrem primátora vyberali aj 21 mestských poslancov. Staronový poslanec Krajčík chce v nasledujúcom období vyriešiť parkovanie na sídlisku Juh, Zaťko sa zase chce v zastupiteľstve venovať aj využiteľnosti a efektívnosti dvoch kultúrnych zariadení v Topoľčanoch. Celé vyjadrenia novozvolených poslancov si prečítate v článku: Prehovorili zvolení mestskí poslanci: Zaťko, Krajčík i Krahulíková prezradili svoje plány!

Komunálne voľby 2014 pritiahli v Topoľčanoch len 33,14% z celkového počtu voličov, čo je druhá najnižšia účasť v okrese. Najvyššiu volebnú účasť zaznamenali v obci Lužany, kde k urnám prišlo až 83,92% (141 zo 168) voličov. Práve táto dedinka sa tak stala volebným rekordérom v rámci celého nášho volebného obvodu. Paradoxom však je, že aj napriek najvyššej účasti sa dedina nového starostu nedočkala. Keďže dvaja kandidáti získali rovnaký počet hlasov, podľa platnej legislatívy budú v Lužanoch vyhlásené nové voľby. Kompletné štatistiky nájdete v článku: Účasť voličov v komunálkach v našom obvode? TÁTO dedinka je rekordérom, no meno starostu nepozná!

Na námestí sme si minulý týždeň pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie a pádu socializmu. Aj v Topoľčanoch sa k výzve občianskej iniciatívy Verejnosť proti násiliu pripojilo v novembri 1989 veľké množstvo ľudí z celého okresu. Dobové videonahrávky a fotografie však pritiahli iba pár desiatok pamätníkov. Ako to vyzeralo na námestí sa dozviete v našom článku: VIDEO: 25. výročie nežnej revolúcie v Topoľčanoch, na námestí sa zišla hŕstka občanov!

Topoľčianske dievčatá, fanúšičky aj nefanušíčky, sme nedávno v uliciach mesta oslovili s otázkou: Kto je podľa vás najkrajší futbalista a prečo? Najviac hlasov a zasnených úsmevov od topoľčianskych báb dostal napokon 24-ročný Dávid Badinský, ten netajil z výsledku prekvapenie. Okrem iného nám prezradil či majú dievčatá u neho šancu, alebo je už šťastne zadaný. Celú reakciu futbalistu nájdete v článku: Najsexi futbalista Topoľčian reaguje na anketu: Dámy, vieme tiež či je zadaný!

Hľadáte prácu, či túžite po zmene? V piatok sme pre vás pripravili aktuálny prehľad voľných pracovných miest pre náš okres. Nájdete tak desiatky miest, kde hľadajú nových zamestnancov. Kompletnú ponuku si prečítate v prehľade: VEĽKÝ PREHĽAD z Topoľčian: Desiatky voľných flekov, kde hľadajú nových ľudí!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM