Katarína Jankeje Správy

TOP 5 udalostí týždňa: Drahé detské ihrisko aj odvolanie trénera Pompoša

Nestíhate sledovať všetko, čo hýbe naším mestom? Máme pre vás riešenie. Prečítajte si TOP 5 udalostí z minulého týždňa. Nečakané odvolanie, vzdanie sa kandidatúry i zaujimavá diskusia poslancov.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 udalostí týždňa: Drahé detské ihrisko aj odvolanie trénera Pompoša
Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčany majú o jedného kandidáta na primátora mesta menej. Martin Václav sa rozhodol vzdať svojej kandidatúry, o post poslanca sa však aj naďalej v týchto komunálnych voľbách uchádza. Svoju kandidatúru na poslanca zastupiteľstva nečakane zrušila aj 44-ročná zdravotná sestra Renáta Jančovičová. Viac sa dočítate v článku: Topoľčany majú o kandidáta menej: KTORÝ človek už nechce bojovať o primátorské kreslo?

Námestie M. R. Štefánika zdobí nové detské ihrisko. Mesto zaň zacvakalo vyše 23-tisíc eur. Názory mamičiek sa na výmenu líšia. Cena ale aj samotná funkčnosť prekvapila i niektorých poslancov, tí svoje názory konfrontovali na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Celú diskusiu nájdete v článku: Detské ihrisko na pretras: Cena a funkčnosť prekvapila aj niektorých poslancov!

Chodník na Lipovej ulici je v hroznom stave. Prechádzanie s vozíkom či detským kočíkom je pre mnohých nočná mora. Mestu na opravu však finančné prostriedky nezvyšujú. K vyriešeniu problému možno dôjde až v budúcom roku. Momentálne sa pre imobilných budujú bezbariérové nájazdy na Továrnickej ulici. Viac sa dočítate v článku: Zlý stav chodníka na Lipovej ulici: Na opravu nezvyšujú peniaze!

Rudolf Chovanec už nie je riaditeľom Mestského kultúrneho strediska v Topoľčanoch. Na poslednom zasadnutí zastupiteľstvo jeho žiadosť o ukončenie pracovného pomeru zo zdravotných dôvodov akceptovalo. Nahradí ho dlhoročná pracovníčka strediska Katarína Baculáková. Všetko o odvolaní sa dozviete v článku: Je rozhodnuté: Rudolf Chovanec končí ako riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Topoľčanoch!!

Vedenie hádzanárskeho klubu v Topoľčanoch nečakane odvolalo trénera Ivana Pompoša. Na poste kormidelníka ho vystrieda Dezider Jakubička. Prekvapenie i sklamanie neskrýval aj samotný Pompoš, podľa jeho slov postup do 3. kola Pohára EHF je historický úspech pre Topoľčany. Celé vyjadrenie nájdete v článku: Horúca novinka: Vedenie klubu nečakane odvolalo trénera hádzanárov Ivana Pompoša!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM