Dávid Hrdý Rôzne

Topoľčanci sa dočkajú: Problematické napájadlo čaká rekonštrukcia

O mestských napájadlách sme váš už informovali. Možnosti osvieženia sa počas letných mesiacov máme hneď tri. Avšak niektorí naši čitatelia sa sťažovali na hygienu. Kontaktovali sme teda kompetentných a opýtali sa ich na túto skutočnosť.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčanci sa dočkajú: Problematické napájadlo čaká rekonštrukcia
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Problémom je hygiena

Ako sme vás informovali v predošlom článku o napájadlách, tieto sú majetkom mesta a o ich údržbu sa stará odbor správy majetku a služieb mesta Topoľčany. Krátko po zverejnení a aj prostredníctvom našej miniankety vyšlo najavo, že problematickým pre občanov je najmä hygiena týchto zariadení. „Nebolo by odveci, keby to pitítko bolo nohou spúšťatelné, potom by tam nelietali holuby“, napísal na našej facebookovej stránke čitateľ Tomáš. Negatívne ohlasy boli aj na pumpu pri gymnáziu. Do tej sa chodia umývať najmä bezdomovci.

Cesta k náprave

Pre Tomáša a určite aj pre ostatných máme dobrú správu. Hneď po uverejnení nášho prvého článku sme kontaktovali opäť radnicu a spýtali sa, či sa o tomto probléme vie. „Ďakujeme za upozornenie. Budeme tento problém riešiť“ , odpovedala Alžbeta Melicherová z odboru správy majetku a služieb mesta Topoľčany.

A zdá sa, že mesto tento problém skutočne riešiť bude. Týka sa to najmä „pitítka“ na námestí M.R. Štefánika. „Pitítko“ bude uspôsobené tak, aby sa zamedzilo vtákom piť z neho vodu. "V rozpočte mesta na rok 2013 sú vyčlenené finančné prostriedky na úpravu (nožné tlačidlá). A to z dôvodu holubov. O mačkách nemáme vedomosť“, napísala nám dnes Alžbeta Melicherová.

Podľa Alžbety Melicherovej je postarané aj o pumpu pri gymnáziu. „Pumpa pri gymnáziu je využívaná širokou verejnosťou. Vykonávame priebežne čistenie tejto pumpy. Na všetkých fontánkach je pred spustením vykonaná dezinfekcia“ ,dodala na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM