Dávid Hrdý Šport

Topoľčanec Tomáš Klobučník zaplával slovenský rekord: No na finále to nestačilo

Odchovanec topoľčianskeho plávania Tomáš Klobučník zaplával na majstrovstvách sveta v Barcelone slovenský rekord na 200 metrov prsia. Na postup do finále to však nestačilo. Svoj výkon aj napriek tomu hodnotí veľmi pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčanec Tomáš Klobučník zaplával slovenský rekord: No na finále to nestačilo
Zdroj: TASR

Slovenský reprezentant a účastník olympijských hier v roku 2012 obsadil v Barcelone 14. priečku. Časom 2:11,56 v prs­iarskej dvojstovke však vytvoril nový slovenský rekord. Na 15. majstrovstvách sveta tak skončil v semifinále.

Aj napriek tomu, že nepostúpil zhodnotil svoje vystúpenie ako úspešné. „Považujem to za môj životný úspech napriek tomu, že sa mi nepodarilo postúpiť do finále. Skúsil som sa držať s ostatnými borcami, ale na poslednej päťdesiatke mi došli sily. Aj tak je to môj druhý najlepší čas v živote. Plávanie ide stále dopredu, pred dvoma rokmi by som bol časom 2:11,00 na MS na piatom mieste, dnes to nestačí ani na finále. Som šťastný, že som mohol reprezentovať Slovensko na týchto majstrovstvách sveta,“ uviedol na Facebooku Klobučník.

Topoľčanec Klobučník si týmto výkonom vylepšil náladu zo sklamania zo stovky. V tejto disciplíne obsadil v nedeľu až 27. priečku. Čas 1:01,37 nestačil na postup a zaostal aj za slovenským rekordom. Treba však dodať, že v roku 2011 na majstrovstvách sveta v Šanghaji nepostúpil z rozplavieb ani jeden slovenský plavec do semifinále. Tomáš Klobučník cestoval do Barcelony s B limitom. No v Barcelone splnil A limit.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM