Rastislav Búgel Šport Iné športy

Topoľčany nezvládli posledný krok a prehrali v predĺžení: Skalica semifinalistom

Piate meranie síl medzi Skalicou a Topoľčanmi v play-off bolo rozhodujúcim súbojom. Víťazný celok postupoval do vytúženého semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany nezvládli posledný krok a prehrali v predĺžení: Skalica semifinalistom
Foto: Rastislav Búgel

Hokejisti HK Skalica postúpili do semifinále play off Budiš I. ligy, keď v rozhodujúcom piatom štvrťfinále vyhrali doma nad HC Topoľčany 2:1 po predĺžení. V semifinále ich čaká Prešov.

Opatrný zápas „o všetko“ začali lepšie hráči Topoľčian, keď v ôsmej minúte zápasu posielal hostí do vedenia Nemček. O vyrovnanie sa postaral Alexander Kotzman v 15. minúte prvej tretiny. Od tohto momentu videlo viac ako 2100 divákov súboj, v ktorom nechcel ani jeden celok spraviť rozhodujúcu chybu.

V nasledujúcich tretinách gól nepadol a tak prišlo na rad už tretie predĺženie na ľade Skalice. Bohužiaľ, aj v treťom prípade mali viac šťastia domáci hráči, ktorí rozhodli gólom v nadstavenom čase. Hrdinom zápasu sa stal Už po necelej minúte hráč nováčika Ľubomír Vaškovič, ktorý posunul Skalicu do ďalších bojov a Topoľčanom zavrel, po vyrovnanej partii, dvere semifinále.

štvrťfinále play off – 5. zápas:

HK Skalica – HC Topoľčany 2:1 pp (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

  • Góly: 15. Kotzman, 61. Vaškovič – 8. Nemček.
  • Rozhodovali: Konc, Adamec – Synej, Šefčík, vylúčení: 5:3, navyše: Romančík (Skalica) 10 minút za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2150 divákov
  • Stav série: na zápasy 3:2, postúpila Skalica

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM