Katarína Jankeje Rôzne

Topoľčany sa čoskoro vianočne rozžiaria: Výzdoba sa rozšíri, vieme kde!

I keď Vianoce sú relatívne ešte ďaleko, mesto už teraz prezradilo podrobnosti výzdoby v meste. Tento rok nás čaká aj novinka.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany sa čoskoro vianočne rozžiaria: Výzdoba sa rozšíri, vieme kde!
Zdroj: TASR

Aj tento rok sa naše mesto postupne oblečie do vianočného, pričom s montážou vianočnej výzdoby sa začne od 23.novembra. Výzdoba sa tradične umiestňuje na pešej zóne, teda na Námestí M. R. Štefánika a na Obchodnej a Pribinovej ulici.

V uliciach mesta

„Okrem toho, výzdoba je na uliciach Bernolákovej, Krušovskej, Československej armády a na nadjazde Ulice Tovarníckej. Vyzdobená je aj Lipová ulica časti okolo kostola. V týchto miestach sú umiestnené rôzne svetelné dekory na stožiaroch verejného osvetlenia,“ vysvetlil nám Alžbeta Melicherová, vedúca odboru správy majetku a služieb mesta Topoľčany.

8400 žiaroviek

Hlavnú časť výzdoby už tradične bude tvoriť takmer 50 svetelných LED dekorov na Nám. M. R. Štefánika na stožiaroch verejného osvetlenia a svetelný dážď umiestnený v rohu námestia na ulici Pribinovej. Na dvoch lipách pred kostolom budú natiahnuté svetelné girlandy v dĺžke 2000 metrov s 8400 žiarovkami.

„Ďalšou časťou výzdoby je 52 ks svetelných dekorov vytvorených zo svetelných hadíc, ktoré sú rozmiestnené na stožiaroch verejného osvetlenia na ulici Krušovskej, Bernolákovej, Československej armády a na nadjazde ul. Tovarníckej. LED dekory budú umiestnené aj okolo Domu kultúry. Tento rok rozširujeme vianočnú výzdobu na ulici Škultétyho novými svetelnými LED dekormi,“ uviedla Melicherová.

Počkáme si do Mikuláša

Podľa slov Melicherovej, vianočná výzdoba bude umiestnená aj v mestských častiach – v Malých a Veľkých Bedzanoch. „Jedná sa o 22 kusov svetelných dekorov. V Malých Bedzanoch bude ozdobený aj vianočný stromček.“ Každoročná výzdoba bude slávnostne rozsvietená tak, ako po minulé roky, na Mikuláša (piatok 4.december) na námestí M. R. Štefánika, v ktorého oslavách sa bude pokračovať tradične aj tento rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM