Katarína Jankeje Rôzne

Topoľčany sa prebúdzajú do jari: Čaká nás Blšák i Veľký Deň na Margarétke!

Obe chystané akcie majú okrem iného spoločné osoby, ktoré za nimi stoja. Ako inak, ide o mladé a talentované baby z Kreatívnych piknikov. Je teda jasné, že program bude bohatý.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany sa prebúdzajú do jari: Čaká nás Blšák i Veľký Deň na Margarétke!
Zdroj: Dnes24.sk

Dátum tradičného Kreatívneho piknika známy zatiaľ nie je, no mladé organizátorky nenechali nič na náhodu a jar sa rozhodli privítať hneď dvoma akciami. Prvé podujatie Veľký Deň prebehne na populárnej Margarétke v nedeľu 29. marca, a ako nám prezradila Evka, je sa na čo tešiť.

„Pripravené sú rôzne aktivity – maľovanie veľkého veľkonočného obrazu, zapletanie korbáčov, veľkú celomargarétkovú hru v podobe hľadanie vajíčok so sladkou odmenou a samozrejme nesmie chýbať obľúbený facepainting. Rátame s tým, že za ten čas príde hlad a preto budú prichystané aj vegánske dobroty, ktoré potešia všetky mlsné jazýčky." Ako ďalej uviedla, jedlo sa bude dokonca pripravovať priamo na akcii.

Kreatívne duše sa potešia

V poradí druhá akcia bude patriť najmä kreatívnym dušiam, v priestoroch Happy Kids Café sa v rámci Jarného blšáku budú predávať, kupovať či vymieňať množstvá ručne robených výrobkov ako šperky, sviečky, dekorácie či kozmetika. „Z Happy nás oslovili, či im nepomôžeme zbúchať blšák pre mamičky, keďže niektoré si do doslova žiadajú. Hneď sme povedali áno a doplnili sme nápad o handmadde výrobky, ktoré sa mamičkám zídu takisto,“ prezradila Evka. Jemnejšie polovičky sa môžu nechať profesionálne nalíčiť, nebude chýbať ani tombola, či maľovanie na tvár. Ak milujete všetko handmade, značte do kalendára dátum 11. apríl (sobota).

Dve petície, či pomoc útulku

Okrem toho na akciách budú mať návštevníci možnosť podpísať až dve petície, jedna proti kožušinovým farmám na Slovensku a druhá za zákaz vystupovania zvierat v cirkusoch. O petičnej aktivite mladých báb sme vás informovali nedávno, viac o dôvodoch si prečítate v našom článku: Mladé baby z Topoľčian sa pustili do boja: Petícia proti kožuchom! Baby s aktivitami ešte nekončia, vyzývajú všetkých, aby pomohli psíkom z topoľčianskeho útulku. „Potešili by sme sa, keby prinesiete aj PET štuplíky. My ich odovzdáme na recykláciu, oni nám za ne dajú peniažky a za ne nakúpime dobroty a potrebné veci do Karanténnej stanice."

Čítajte tiež:

Talentovaná Evka (19) o organizovaní piknikov či Zóny bez peňazí: Pomáhame si samé

Topoľčianska karanténka má plný stav: Pomôžte adopciou alebo dočasnou opaterou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM