Rastislav Búgel Iné športy

Topoľčany šokovali druhú Detvu: Hokejisti na jej ľade vyhrali po nájazdoch!

Hokejistom Topoľčian sa podaril ďalší husársky kúsok. V snahe o udržanie priebežnej štvrtej priečky zvádzali náročný boj, ktorý napokon dopadol v ich prospech.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany šokovali druhú Detvu: Hokejisti na jej ľade vyhrali po nájazdoch!
Foto: Rastislav Búgel

Hokejová prvá liga pokračovala svojim 52. kolom. Hokejisti Topoľčian cestovali na ľad favorizovaného celku HC 07 Orin Detva. Topoľčiansky súper sa aktuálne nachádza na druhej ligovej priečke, stíhaný tretími Michalovcami. Aktuálne štvrté Topoľčany však v poslednej dobe ukazujú veľkú bojovnosť a hokejové umenie.

O vyrovnanom zápase svedčila už prvá tretina, v ktorej sa nedokázalo presadiť ani jedno mužstvo. Vedenia sa v 39. minúte ujali domáci zásluhou Töröka (1:0). Topoľčany však zbrane nezložili a začiatkom tretieho dejstva vyrovnával Podstavek (45. minúta). Hosťujúci hokejisti dokonca otočili. Postaral sa o to Kluka v 53.minúte. Radosť na striedačke Topoľčian však trvala iba minútu. Toľko trvalo Fekiačovi, aby Detva vyrovnala (2:2). O všetkom sa malo rozhodnúť v predĺžení, no v tom gól nepadol a na rad prišli samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci mal na svojej hokejke Nemček a Topoľčany sa tak postarali o prekvapenie kola.

HC 07 Orin Detva – HC Topoľčany 2:3 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 39. Török, 54. F. Fekiač – 45. Podstavek, 53. Kluka, rozhodujúci nájazd: Nemček. Rozhodovali: Majling – Číž, Znak, vylúčení: 3:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 298 divákov

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM